Ismét egy különleges projektben vehettünk részt, amelyet egy szerződött megrendelő partnerünk kért tőlünk. A Budapest VIII. kerületében a Hűvösvölgyi kisvasút szervizbázisán lévő terület értékesítését követően a helyszínen található használaton kívüli vasúti kocsit kellett visszaszállítanunk a tulajdonoshoz. Ezt az elöregedett kisvasúti szerelvényt pakoltuk fel és szállítottuk át Pestről Budára.

Kiskocsi a nagy kocsin

Ismét egy különleges projektben vehettünk részt, amelyet egy szerződött megrendelő partnerünk kért tőlünk.

A Budapest VIII. kerületében a Hűvösvölgyi kisvasút szervizbázisán lévő terület értékesítését követően a helyszínen található használaton kívüli vasúti kocsit kellett visszaszállítanunk a tulajdonoshoz. Ezt az elöregedett kisvasúti szerelvényt pakoltuk fel és szállítottuk át Pestről Budára.

A szerelvény méretei sem voltak elhanyagolhatóak, hiszen egy 15,5 m hosszú, 2,45 m széles és 3,2 m magas, 15 tonnás kocsiról volt szó, a legnagyobb kihívást mégsem ez jelentette.

A szállításhoz egy alacsony plató magasságú (90 cm-en futó) széthúzható kamiont választottunk, és önmagában ez még rutinmunkának is számított volna nálunk, ha nem lettek volna a felrakodás speciális körülményei.

A vasúti kocsi ugyanis egy úgynevezett forgózsámolyon állt, amelyről csak a felrakodás ideje alatt használható mechanikus emelőkkel tudtuk a magasba emelni a karosszériát, majd a megfelelő magasság elérése után a járművekkel kellett alátolatni. A művelet nagy precizitást igényelt, mert egyszerre kellett emelnünk az oldalát és az elejét-hátulját is, hogy mindig egyenesben tudjuk tartani a rakományt.

A Ferro-Sped stábjának ez volt az első ilyen jellegű felrakodása, így a szakmai stábnak nagy odafigyeléssel kellett dolgoznia, hogy minden akadálytalanul és balesetmentesen történjen, ráadásul a kisvasút se sérüljön.

Szerencsére a kollégák kihívásnak tekintették a feladatot, és a meglepetések és a kisebb fennakadások ellenére is profin oldották meg azt.

A késői órákban indult útnak a szerelvény a budai helyszínre, ahol a lerakodás is hasonló módszerrel történt, de ezt már rutinosan kezelték a kollégák.

Örömmel vállalunk olyan feladatokat, amelyben nem csak a három évtizedes rutinunkat tudjuk kamatoztatni a túlméretes szállítás terén, hanem mi is tanulunk valami új módszert és fogást, amelyet a későbbiekben is tudunk alkalmazni.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK