Gondolkodtatok már rajta, hogy az olyan óriási, speciális járművek, mint az aszfaltmarók hogyan jutnak el az egyik munkahelyszínről a másikra? Nyilván nem lenne gazdaságos ezeket a lassú járműveket saját tempójukban, saját erejükből az új rendeltetési helyükre vinni, hiszen mind üzemanyag költségben, mind időben hátráltatná a projektet.

Az utak doktorát szállítjuk bevetésre

Gondolkodtatok már rajta, hogy az olyan óriási, speciális járművek, mint az aszfaltmarók hogyan jutnak el az egyik munkahelyszínről a másikra?

Nyilván nem lenne gazdaságos ezeket a lassú járműveket saját tempójukban, saját erejükből az új rendeltetési helyükre vinni, hiszen mind üzemanyag költségben, mind időben hátráltatná a projektet. Ezért az ilyen hatalmas gépeket hatalmas szerelvényekkel fuvarozzuk el munkavégzési területükre.

Ezt a gigantikus aszfaltmaró gépet az ország több pontján is be szerették volna vetni, ezért egy hónapon belül már harmadszorra költöztettük át, de biztosan még fogjuk is!

A megrendelőnk egy új partner, aki bízunk benne hosszútávon is velünk marad. Az egyeztetések során a Ferro-Sped mellett szólt, hogy tudunk folyamatosan, rövid határidővel olyan szerelvényeket biztosítani, amelyek terhelése megengedi, hogy egy ilyen súlyos, 55 tonnás gépet szállítsunk. Pontosan ez a célja a járműparkunk bővítésének is, az ügyfélnek nem kell megvárnia, amíg a speciális szerelvények felszabadulnak, mert több is van belőlük.

A méreteiben is különleges szállítmány szerencsére „magától” is fel tudott gurulni az alacsony, 90 cm-es futómagasságú platóra, így daruzásra nem volt szükség. Bár a felvezető rámpákat azért meg kellett erősítenünk, hogy elbírja a gép súlyát! A széthúzható 6 tengelyes póton már kényelmesen elfért a 9 méter hosszú 2,5 m széles és 3 méter magas aszfaltmaró és indulhatott is a csapat a következő útjavítás helyszínére.

Út közben egy kisebb fennakadást okozott azonban a gép és a szerelvény együttes súlya, ami így meghaladta a 82 tonnát! Ez ugyanis azt jelentette, hogy egyes meredekebb emelkedőkön a megfelelő lendület nélkül nem tudtunk volna felhajtani.

A Ferro-Sped szakmai stábja azonban résen volt, és az ilyen helyzetekre felkészült, így a szükséges lendület átbillentett minket ezen az akadályon is.

Izgatottan várjuk, hogy a következő bevetésére is velünk jusson el az aszfaltmaró, mert a szakmai kihíváson túl élmény látni, ahogy ezek az óriási gépek mozognak!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK