fbpx

Gondolkodtatok már rajta, hogy az olyan óriási, speciális járművek, mint az aszfaltmarók hogyan jutnak el az egyik munkahelyszínről a másikra? Nyilván nem lenne gazdaságos ezeket a lassú járműveket saját tempójukban, saját erejükből az új rendeltetési helyükre vinni, hiszen mind üzemanyag költségben, mind időben hátráltatná a projektet. Ezért az ilyen hatalmas gépeket hatalmas szerelvényekkel fuvarozzuk el munkavégzési területükre.

BLOG

Az utak doktorát szállítjuk bevetésre

Gondolkodtatok már rajta, hogy az olyan óriási, speciális járművek, mint az aszfaltmarók hogyan jutnak el az egyik munkahelyszínről a másikra?

Nyilván nem lenne gazdaságos ezeket a lassú járműveket saját tempójukban, saját erejükből az új rendeltetési helyükre vinni, hiszen mind üzemanyag költségben, mind időben hátráltatná a projektet. Ezért az ilyen hatalmas gépeket hatalmas szerelvényekkel fuvarozzuk el munkavégzési területükre.

Ezt a gigantikus aszfaltmaró gépet az ország több pontján is be szerették volna vetni, ezért egy hónapon belül már harmadszorra költöztettük át, de biztosan még fogjuk is!

A megrendelőnk egy új partner, aki bízunk benne hosszútávon is velünk marad. Az egyeztetések során a Ferro-Sped mellett szólt, hogy tudunk folyamatosan, rövid határidővel olyan szerelvényeket biztosítani, amelyek terhelése megengedi, hogy egy ilyen súlyos, 55 tonnás gépet szállítsunk. Pontosan ez a célja a járműparkunk bővítésének is, az ügyfélnek nem kell megvárnia, amíg a speciális szerelvények felszabadulnak, mert több is van belőlük.

A méreteiben is különleges szállítmány szerencsére „magától” is fel tudott gurulni az alacsony, 90 cm-es futómagasságú platóra, így daruzásra nem volt szükség. Bár a felvezető rámpákat azért meg kellett erősítenünk, hogy elbírja a gép súlyát! A széthúzható 6 tengelyes póton már kényelmesen elfért a 9 méter hosszú 2,5 m széles és 3 méter magas aszfaltmaró és indulhatott is a csapat a következő útjavítás helyszínére.

Út közben egy kisebb fennakadást okozott azonban a gép és a szerelvény együttes súlya, ami így meghaladta a 82 tonnát! Ez ugyanis azt jelentette, hogy egyes meredekebb emelkedőkön a megfelelő lendület nélkül nem tudtunk volna felhajtani.

A Ferro-Sped szakmai stábja azonban résen volt, és az ilyen helyzetekre felkészült, így a szükséges lendület átbillentett minket ezen az akadályon is.

Izgatottan várjuk, hogy a következő bevetésére is velünk jusson el az aszfaltmaró, mert a szakmai kihíváson túl élmény látni, ahogy ezek az óriási gépek mozognak!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Close Menu