Színházépítésben segédkeztünk. Persze most sem a falakat húztunk fel, vagy vakoltunk, csupán csak azzal járultunk hozzá az építmény felhúzásához, amihez a legjobban értünk: túlméretes szállítmányozással. A színházépítés nem teljesen idegen terep számunkra. Sok évvel ezelőtt a Budapesti Nemzeti Színház tetőszerkezeti elemeit is mi szállítottuk, ami hasonló jellegű munka volt.

Színházépítés Münchenben

Színházépítésben segédkeztünk. Persze most sem a falakat húztunk fel, vagy vakoltunk, csupán csak azzal járultunk hozzá az építmény felhúzásához, amihez a legjobban értünk: túlméretes szállítmányozással.

A színházépítés nem teljesen idegen terep számunkra. Sok évvel ezelőtt a Budapesti Nemzeti Színház tetőszerkezeti elemeit is mi szállítottuk, ami hasonló jellegű munka volt.

Ebben a mostani projektben partnerünk a németországi München belvárosában történő építkezésért felel, amelyhez óriás előkészített szerkezeti elemekre van szükség.

Az építkezésért felelős cég olyan szállítmányozó partnert keresett, aki megbízhatóan és gyorsan tudja a helyszínre vinni az elemeket a megfelelő szerelvényekkel.

Mivel az egyes szerelvényeinkből több is rendelkezésre áll a járműparkunkban, ezért tudtunk biztosítani rövid határidővel szabad speciális pótkocsikat. Ez és a pozitív referenciáink voltak azok, amelyek meggyőzték az ügyfelünket, hogy velünk dolgozzon.

Az osztrák és a német engedélyek beszerzése után mindösszesen két hetünk volt a feladat elvégzésére. Ez idő alatt 6 széthúzható szerelvénnyel indultunk útnak München belvárosa felé, hogy a színház megkaphassa az építőelemeit. Minden járművünk 25 méter hosszú és 3,3 méter széles rakománnyal közlekedett, amivel az odaszállításig nem is volt probléma. Mivel a színház a belvárosban, annak is egy keskeny sétálóutcájában készül, ezért annak megközelítése egy ilyen nagy szerelvénnyel nem volt sima út. A szerelvényeink jóval szélesebbek, mint a megszokott járművek, és az utca nem gépjárműveknek készült.  Persze a mi csapatunk és a helyiek szervezése megoldotta a nehézségeket, és a daru a helyére emelhette az óriás szerkezeti elemeket.

Partnerünk korrektségét mutatja, hogy amikor az egyik elem a daruról a szerelvényre visszaesett rögtön elismerték a hibát. Személyi sérülés nem történt, a szerelvényünk egy kicsit rongálódott, de kaptunk betétlapot, így pozitívan záródott ez a kis malőr is.

Bízunk benne, hogy a színház építése a továbbiakban teljesen balesetmentesen fejeződik be és a helyiek sokáig tudják majd élvezni az előadásokat a nagyszerű új épületben.

A kis baleset ellenére úgy érezzük, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy együtt dolgoztunk partnerünkkel, mert egy korrekt és megbízható ügyfelet ismertünk meg bennük.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK