A Ferro-Spednél mindig igyekszünk olyan ügyekben szerepet vállalni, amelyben mi is elkötelezetten hiszünk. A véradás egy ilyen ügy, és úgy gondoltuk, hogy a munkatársaink is örömmel állnak mellénk ebben.

Ferro-Sped véradást szerveztünk

Fontos ügyhöz csatlakoztunk, amelyhez a munkatársaink segítségét kértük, akik örömmel vettek részt a programban.

A Ferro-Spednél mindig igyekszünk olyan ügyekben szerepet vállalni, amelyben mi is elkötelezetten hiszünk. A véradás egy ilyen ügy, és úgy gondoltuk, hogy a munkatársaink is örömmel állnak mellénk ebben.

A csapatunknak is elmondtuk, hogy egy véradással, akár 3 betegen is segíthetnek, hiszen a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül.

A Magyar Vöröskeresztnek naponta mintegy 1800 véradót kell toboroznia, hogy  biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. Ehhez járultunk hozzá azzal, hogy a telephelyünkön szerveztük meg a véradást, így a munkatársaink munka közben is tehetnek ezért a jó ügyért.

Persze a véradás a saját egészségük felmérése szempontjából is fontos, hiszen a megelőző szűrővizsgálaton számos betegségre derülhet fény, illetve a saját vércsoportját is megismerheti az, aki még nem tudta korábban. Ezért is bíztattuk irodai dolgozóinkat és sofőrjeinket is a részvételre.

A véradáshoz a Magyar Vöröskereszt a dabasi telephelyünk irodaházában rendezett be egy mobil véradó helyet, ahova elsősorban a munkatársainkat és családjukat hívtuk meg. Közülük 37-en jelezték, hogy el tudnak jönni aznap és segíteni szeretnének.

Az előzetes vizsgálatok után 24-en feleltek meg a véradás követelményeinek, őket a Vöröskereszt nagyon gördülékenyen látta el, így az esemény sikeresen és fennakadás nélkül lezajlott.

Nagyon örülünk, hogy már az első ilyen alkalommal is ennyien jelentkeztek, és itt is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük a kollégáink felajánlását!

Bízunk benne, hogy a következő hasonló eseményen még több véradóval fogunk tudni hozzájárulni a vérkészletek növeléséhez!

A véradásra mindig lehetőség van területi vérellátókban és a kitelepüléseken, amelyekről itt lehet tájékozódni: http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/

Arra bíztatunk mindenkit, hogy adjon rendszeresen vért, ha teheti, hogy segíthessünk egymáson!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK