Ismét egy kulturális intézmény építkezéséhez járultunk hozzá szerkezeti elemek szállításával. A mostani fuvar több szempontból is különleges volt. A budapesti Városligetben épül a Magyar Zene Háza. Az ikonikus építmény a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, a régi Hungexpo irodaházak helyén.

Éjszakai szállítás a Városligetbe

Ismét egy kulturális intézmény építkezéséhez járultunk hozzá szerkezeti elemek szállításával.

A mostani fuvar több szempontból is különleges volt.

A budapesti Városligetben épül a Magyar Zene Háza. Az ikonikus építmény a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, a régi Hungexpo irodaházak helyén. A 3000 négyzetméter területű építmény egy 10 000 négyzetméteres területen fog állni, amellyel több ezer négyzetméter zöldfelületet kapnak majd vissza a ligetben pihenők.

Az építkezéshez szükséges szerkezeti elemek szállításával megbízó partnerünk régi jó ügyfelünk, akinek tavaly 87 fuvart vittünk, amelyből 9 szintén speciális volt méretei miatt.

A Zeneházhoz már január óta több nagy szállítmánnyal érkeztünk, de ez a mostani fuvar szintén különleges volt, egyrészt a méretei másrészt a szállítás időpontja miatt. Egy hétköznap délután pakoltuk fel a 15 méter hosszú, és 5 méter széles „A” alakú vasszerkezetet a MAN vontatóval húzott Faymonville pótos szerelvényre.

Az elem a legszélesebb pontján 5 méteres volt, ráadásul Budapest belvárosába indultunk a szállítmánnyal. Ehhez a feladathoz kivételesen tapasztalt sofőrre van szükség, de ilyenből nincsen hiány nálunk. A nagy felelősséggel járó feladatot az egyik legtapasztaltabb sofőrünk vállalta, és két kísérőnkkel indultak el éjszaka az Olof Palme sétányra a szállítmánnyal.

Éjszaka kisebb az esélye, hogy láthattátok a látványos szállítást, de így akadálytalanabbul tudtunk eljutni a budapesti végcélra, hogy az óriási elemmel folytatódhasson az építkezés.

Szerencsére semmiféle meglepetés nem ért minket a rövid, de kihívást jelentő úton, így talán már a helyére is került a vasszerkezet.

A megbízó olyannyira rendben talált mindent a szállítás során, hogy már újabb fuvarokat is kaptunk tőle.

Reméljük, hogy lesz lehetőségünk a Zeneház helyszínére is visszamenni, hogy követhessük az építkezés alakulását.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK