A Ferro-Sped 20 éves történelme alatt több százezer fuvart teljesítettünk, több száz millió kilométert tettek meg járműveink, de még mindig akadnak első alkalmak. Mint például ez a görög fuvar. Számos európai országot megjártunk már a vontatóinkkal, de Görögország eddig valahogy kimaradt az érintettek közül. Most ide is sikerült eljutnunk Ferro-Sped-es kamionnal!

Első görög szállításunk

A Ferro-Sped 20 éves történelme alatt több százezer fuvart teljesítettünk, több száz millió kilométert tettek meg járműveink, de még mindig akadnak első alkalmak. Mint például ez a görög fuvar.

Számos európai országot megjártunk már a vontatóinkkal, de Görögország eddig valahogy kimaradt az érintettek közül. Most ide is sikerült eljutnunk Ferro-Sped-es kamionnal!

A megbízónk régi kedves partnerünk volt, aki daruk gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Nem egy, nem két darut szállítottunk már a megbízásukból, tehát a feladat nem volt ismeretlen számunkra, és az ügyfél is úgy gondolta, hogy a jó kapcsolatra, megbízható és precíz munkánkra való tekintettel ehhez a projekthez is minket választ, annak ellenére, hogy a terep még ismeretlen volt számunkra.

Két túlméretes elemnek kellett fuvart biztosítani a járműparkunkból: egy 24,2m hosszú, 3m széles és egy 15,2m hosszú, 3m széles darunak. A rövidebb elemhez elegendő volt egy egyszer széthúzható pótkocsi, de a hosszabb elemhez már a nagyobb, kétszer széthúzható pótot kellett bevetni.

A munkában a méretek nem okoztak különösebb kihívást számunkra, azonban az útvonal és a terep újdonságot jelentett.

A fuvarszervezőinket nagy feladat elé állította az uniós és nem uniós országokon átívelő útvonal, amelyhez országonként be kellett szerezni az engedélyeket is. Arról nem is beszélve, hogy mivel EU-s országokból ki és be is kellett lépni az út során, ezért a termék többszöri vámoltatását is le kellett bonyolítani. Az új országban történő szervezés is kihívást jelentett, de munkatársaink nagyon flottul megtervezték az utat, hogy a sofőrjeinknek ne legyen elakadása.

Természetesen az új terep nem csak a fuvarszervezőket dolgoztatta meg, de a sofőrök is ismeretlen utakon jártak.

Ez mindig nagyobb koncentrációt és odafigyelést igényel, de szerencsére a kollégák nagyobb fennakadás nélkül eljutottak a daruk lerakodási helyszínére, és örültek, hogy egy újabb tapasztalattal gazdagodtak.

A munka összesen ezt a két fuvarfeladatot tartalmazta, és a szállítás egy hétfőtől péntekig tartó időszakot ölelt fel, ami azért jóval hosszabb volt, mint a jellemző fuvarjaink, de a sofőrök a hétvégére már szabadok voltak.

Örültünk ennek a feladatnak, mert most már görög fuvarokról is szerezhettünk referenciát, és tapasztalatot, a sofőrjeink és fuvarszervezőink pedig megismerhették az ottani viszonyokat, amire a későbbiekben alapozni tudunk, hogy még gördülékenyebben menjen a mediterrán országokba történő szállítás is.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK