A kamionok életútjában is elérkezik az a kor, amikor már nem tudnak olyan hatékonyan segíteni minket ahogy elvárnánk, bármennyire is jó szolgálatot tettek eddig. Jó pár Volvo kamionnál ez az idő most érkezett el. A Volvo kamion csapat egy részét 12 éve vásároltuk, tehát a cégünk életének több mint felében járták az utakat a Ferro-Spedet képviselve.

Nyugdíjba mentek Volvo kamionjaink

A kamionok életútjában is elérkezik az a kor, amikor már nem tudnak olyan hatékonyan segíteni minket ahogy elvárnánk, bármennyire is jó szolgálatot tettek eddig. Jó pár Volvo kamionnál ez az idő most érkezett el.

A Volvo kamion csapat egy részét 12 éve vásároltuk, tehát a cégünk életének több mint felében járták az utakat a Ferro-Spedet képviselve. Őket új állapotban vettünk, vagyis eddig csak és kizárólag nekünk dolgoztak. A másik részük 6 éve került hozzánk, amikor már 6 éve használatban voltak máshol.

Mai mértékkel mérve szokatlanul hosszú életútjuk volt nálunk, hiszen manapság nem jellemző, hogy egy járművet 4-5 évnél hosszabb ideig megtartunk, de az öreg rókák nagyon jól kitartottak.

Nehéz szívvel engedjük el őket, de a fejlődéshez, modernizáláshoz tudtuk, hogy muszáj lesz őket helyettesítenünk.

Mert persze amennyit leadtunk, annyi új autót is vásároltunk, hogy a flotta és a kapacitásunk ne csökkenjen. A 10 leadott Volvo vontatót 10 új DAF kamion fogja helyettesíteni. Az új brancs már EURO 6 besorolással rendelkezik, míg a nyugdíjba vonultak az akkori legkorszerűbb 5-ös minősítést kapták még csak. A kevesebb CO-kibocsátás, a környezetkímélőbb működés csak az egyik volt a szempontok között, amely miatt a csere mellett döntöttünk.

A gazdaságosabb üzemeltetés mellett a sofőrök kényelmét is szolgálják az új DAF vontatók. A sofőrbarát kialakítás miatt a vezetőiknek sokkal komfortosabbak lesznek ezek a járművek, mint az elődjeik.

Az új kamionok már nálunk is vannak, és bevetésre készek.

A Volvok életútja itt nem ért véget, mert a leadott járművek egy más területen még üzemképesen és megbízhatóan tudnak működni. A nyugdíjba vonult autókat általában harmadik világbeli országokba szokták értékesíteni, ahol még évekig kiszolgálják majd az új gazdájukat.

Számítunk is a Volvok jó teljesítményére, hiszen a DAF-ok mellett a folyamatos flottafejlesztés keretében egy új Volvo kamiont is beszereztünk. A Facebookon már bemutatott jármű a gyártó FN szériájának tagja és az az érdekessége, hogy emelhető tandemtengellyel rendelkezik, amely üresen lehetővé teszi a hátsó tengely hajtásról való leválasztását és megemelését, ezzel csökkentve az üzemanyag-fogyasztást. Ezzel a tulajdonságával jól beleilleszkedik a törekvésünkbe, hogy minél hatékonyabbak és zöldek legyünk járműveinkkel.

Az új jármű szintén már nálunk van és nagy reményeket fűzünk hozzá, hogy látványos eredményeket produkál már az első hónapokban is.

A flotta bővítés itt persze nem áll meg, nagy terveink vannak az év további részére is. Az újdonságainkért, híreinkért a blogunkon túl érdemes a Facebook oldalunkat is követni!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK