Az ipari kémények egy teljesen más dimenziót jelentenek a szállításban. A MOL finomítótelepére szánt 80 m-es kémény szállítása is kemény feladatnak bizonyult. Ugyan nem egyben szállítottuk le a hatalmas kéményt, hanem elemenként, de így is rengeteg szervezést és speciális szerelvényeket is kívánt.

Kemény kéményszállítás

Az ipari kémények egy teljesen más dimenziót jelentenek a szállításban. A MOL finomítótelepére szánt 80 m-es kémény szállítása is kemény feladatnak bizonyult.

Ugyan nem egyben szállítottuk le a hatalmas kéményt, hanem elemenként, de így is rengeteg szervezést és speciális szerelvényeket is kívánt.

Megbízónk vas szerkezeteket, tartályokat és kéményelemeket gyárt  Százhalombattán, és a gigantikus kémény utolsó három elemére keresett fuvarozót.

Korábban még nem volt közös munkánk, nem szállítottunk neki, ezért több helyről is kért be ajánlatokat, de ezekre a méretekre tőlünk kapta a legkedvezőbb árat. Mivel az árral és az ajánlásainkkal is meg volt elégedve, ezért indíthattuk a közös munkát.

Az első feladat a megfelelő szerelvény kiválasztása volt.

Az elemek valóban óriásiak voltak: 12,8 m hosszú, 4,3m magas, 4,3m széles és 13 tonnás monstrumokat kellett megmozgatnunk.

A hosszuk nem szokatlan a túlméretes szállításban, de a magasságuk miatt speciális, 40 cm-en futó mélybölcsős szerelvényre volt szükség. Ilyen pótkocsira ültetve a szerelvény magassága nem haladta meg a 4,6 métert, ami azt jelentette, hogy autópályán is tudjuk szállítani, nem fog minket híd akadályozni. A mélybölcsős autók esetében egyébként is fontos, hogy a terep minél egyenletesebb legyen, mert nagyon alacsonyan futnak. A szerelvény teljes hossza végül 22 méter lett!

Három autó indult útnak egyszerre Tiszaújváros felé, hogy a MOL telephelyére szállítsa az új kéményt. A konvoj kiegészült még három kísérővel és további három szakkísérővel is, akik a kivételesen nagy szerelvény útját egyengették végig a lerakodásig.

A rakomány magassága miatt az útvonalat többször is változtatnunk kellett, mert a vasúti átjárókban a felsővezetékek miatt nem fértünk volna át mindenütt. Ahhoz, hogy ne kelljen itt áramtalanításokat kérnünk az áthaladáshoz inkább az útvonalat változtattuk meg, így gyorsabban és gördülékenyebben ment az odaérkezés.

A MOL telephelyén belül sem volt egyszerű elnavigálni a gigantikus elemeket, de itt már egyelőzetes helyszínbejárás során meg tudtuk határozni a közlekedési útvonalat, így már tiszta volt a terep a lerakodóig.

Azok a feladatok ahol a rakomány méretei nem engedik meg a „sima” szállítást mindig több előkészítést kívánnak.

Az előzetes telefonos és személyes egyeztetések, helyszínbejárások és útvonaltervek azonban sokat segítettek abban, hogy a szállítást és a lerakodást is pontosan, és hiba nélkül tudjuk elvégezni.

Külön öröm, hogy az új ügyfelünknek már elsőre is meg tudtuk mutatni, hogy jól döntött, amikor minket választott! Bízunk benne, hogy visszatérő partnereink között köszönthetjük újra.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK