Az EURO VI-os besorolású nyerges darus kamionunk az egyik nagy büszkeségünk, amellyel rengeteg szervezést és költséget spórolhatunk meg az ügyfeleinknek. A 13,1 méterespótkocsival rendelkező szerelvény különlegességnek számít a nyerges darus önrakodós járművek között. Egyrészt a pótkocsi hossza miatt extra ez a jármű, másrészt pedig amiatt, hogy a rajta elhelyezett Fassi daru még 14,5 méteren kinyújtva is 2 tonnát képes megmozgatni, 3 méteren pedig 13,5 tonna a teherbíró képessége.

Nincs többé darubérlés

Az EURO VI-os besorolású nyerges darus kamionunk az egyik nagy büszkeségünk, amellyel rengeteg szervezést és költséget spórolhatunk meg az ügyfeleinknek.

A 13,1 méteres pótkocsival rendelkező szerelvény különlegességnek számít a nyerges darus önrakodós járművek között. Egyrészt a pótkocsi hossza miatt extra ez a jármű, másrészt pedig amiatt, hogy a rajta elhelyezett Fassi daru még 14,5 méteren kinyújtva is 2 tonnát képes megmozgatni, 3 méteren pedig 13,5 tonna a teherbíró képessége.

A járműparkunkban korábban is helyett kapott több kisebb nyerges darus kamion, de a HÉV forgószerelvények rakodása során merült fel az igény egy nagyobb teljesítményű és hosszabb pótkocsival ellátott szerelvényre. Ezeknek a vázaknak a „könnyebbik” verziója is 4 tonna, a nagyobbik pedig 8 tonnát nyom, így a 6 méteres kis darus nyergesek nem voltak elegendőek. Ezért döntöttünk egy új nyerges darus jármű beszerzése mellett, amivel csak fel kellett vonulnunk a felrakodás helyszínén, ahol az autó a saját pótján túl egy másik nyerges autót is meg tudott rakodni.

Ezzel a módszerrel egyrészt számos szervezéssel töltött órát spórolunk meg, hiszen a felrakodáshoz szükséges darut gyakorlatilag visszük magukkal, így nem kell rendelni a helyszínre.

Mind tudjuk, hogy egy daru helyszínre kérése nem egyszerű és nem olcsó feladat. A szállítás időpontját ilyenkor össze kell hangolni az emelő rendelkezésre állási idejével és a lepakolásnak is tempósnak kell lennie, hogy minél kevesebb daruzási munkaórát kelljen fizetnünk.

Hiszen természetesen a daruk rendelésének is van költsége: kiállási díjjal, és órás daruzási költséggel is kell számolni mind a felrakodás, mind a lerakodás helyén. A MAN nyerges darus kamionunk azonban önmagában biztosítja az emelőt, így nem kell bérelhető eszközt kergetni és fizetni ezt mind meg tudjuk oldani harmadik fél bevonása nélkül. A nagy teljesítményű daru és az extra hosszú pótkocsi pedig lehetővé teszi eddig önrakodóssal nem megoldható feladatok kivitelezését is!

A HÉV forgóvázakon túl persze számos területen lehet bevetni a járművet. Ahol már kipróbáltuk, és remekül bevált, az a 40 lábas, 12 méteres konténerek szállítása.

Az 13 métert meghaladó pótkocsira pont kényelmesen ráilleszthető a konténer, de a nyerges darus vontató nem csak saját magát, de a többi szerelvényt is fel tudja pakolni.

A lerakodásnál több funkcióban is működik, mert a szállítmányok lerakásán túl a konténerek telepítésében, építésében is aktív szerepet tudunk vállalni a járművel. Ez különösen hasznos és költséghatékony megoldást jelent például fesztiválokon vagy más időszakos rendezvényeken, építkezéseken, ahol konténerirodákat, konténerfalukat kell telepíteni.

A 13 méteres póttal a darus szerelvény már meg meghaladja azt a hosszúságot, ami a közutakon közlekedhet, de a járműnek éves túlméret engedélye van, ami azt jelenti, hogy bármikor azonnal bevethető. A darus engedéllyel is rendelkező sofőrök gyakorlatilag a teljes munkafolyamatban tudnak segíteni, kiváltják a képzett darukezelő személyzetet is.

A konténerek és a forgóvázak mellett már számos egyéb területen is kipróbáltuk a szerelvényt, és bátran állíthatjuk, hogy a kismozdonyszállítástól kezdve a szendvicspanel szállításon át a sürgönyoszlop fuvarozásig minden feladatban kitűnően teljesített.

Ha hasonló szállítmányozási feladatra keres valaki fuvart, akkor érdemes rákérdezni, hogy szabad-e a szerelvény (mi is ajánlani fogjuk), mert a többfunkciós nyerges darus kamion jelentős költségeket tud spórolni a megbízóknak.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK