Gyakran előkerül a kérdés, hogy milyen fuvarozás árak mellett dolgozunk, van-e árlistánk amit át tudunk küldeni. A válasz a kérdésre, hogy nincsen, mert nálunk nincsenek sztenderd fuvarozás árak. A nemzetközi és a belföldi fuvarozás árakat is minden esetben egyedileg számoljuk. Mivel legtöbb esetben nem is egységes méretű rakománnyal dolgozunk, ezért nem is tudnánk azt mondani, hogy a kilométer alapján adunk árajánlatot.

Hogyan alakulnak nálunk a fuvarozás árak?

Gyakran előkerül a kérdés, hogy milyen fuvarozás árak mellett dolgozunk, van-e árlistánk amit át tudunk küldeni.

A válasz a kérdésre, hogy nincsen, mert nálunk nincsenek sztenderd fuvarozás árak.

A nemzetközi és a belföldi fuvarozás árakat is minden esetben egyedileg számoljuk. Mivel legtöbb esetben nem is egységes méretű rakománnyal dolgozunk, ezért nem is tudnánk azt mondani, hogy a kilométer alapján adunk árajánlatot.

A szállítmány fuvarozási költségét befolyásolja a rakomány mérete és dimenziói, valamint az, hogy nemzetközi vagy belföldi utakon haladunk vele és az is, hogy milyen típusú járművet fog igénybe venni.

Ezért minden alkalommal, ha beérkezik hozzánk egy érdeklődés felvesszük a szállítmány és az útvonal fő paramétereit, és valamennyi alkalommal egyedileg, személyre szabottan számolunk.

Milyen adatokra lesz szükségünk ahhoz, hogy árajánlatot tudjunk adni?

– A rakomány méretei: hosszúság, szélesség, magasság és persze a súly. Ezek segítenek eldönteni, hogy a járműparkunkból milyen szerelvény bevonásával tudjuk vállalni a szállítást.

– Nem csak a túlméreteseknél elengedhetetlen, hanem a normál fuvaroknál is, hogy ki tudjuk számítani azt a pontszerű terhelést, ami dönthet egyik vagy másik pótkocsi között.

– A szállítás útvonala, hossza. Nyilván tudnunk kell, hogy mennyi kilométert és időt fog igénybe venni a szállítás, hogy ennek a költségeit is bele tudjuk számítani a fuvarozás árába.

A normál fuvaroknál sem egységes a fuvarozás ára, de a túlméretes rakományok esetében különösen összetett a számítás, hiszen akár egy-két centiméteren is múlhat, hogy milyen jogszabályi kötelezettségeknek kell eleget tenni a fuvar során.

Fontos tudni, hogy a magasság miatt nem kell-e bevonnunk plusz erőforrásokat. Előfordul, hogy esetlegesen közúti műtárgyat kell bontani egyes elemek szállításánál, hogy átférjünk, illetve, hogy az egyéb méretek és a szerelvény összméretei kíséretet kívánnak.

Ezek miatt kiemelten fontos az alapos felmérés és a centiméterre pontos méret megadás, így az árajánlatunk valóban a pontos fuvarozási árakat tartalmazza.

Mivel általában nem raklapos termékekről van szó, ezért nincsenek csomag, kilométer áraink sem. Nyilvánvalóan az egyeztetések és esetleges utánjárások miatt az árajánlatokat sem tudjuk instant biztosítani, hiszen azokat mindig egyedileg, a kérés beérkezése után állítjuk össze, a partnerek igényeire és a szállítmányra szabva.

Az, hogy nem árlistával dolgozunk, hanem felmérés után történő árajánlatadással biztosítja, hogy nem lesznek meglepetések és rejtett költségek, hanem korrekt és átlátható árakat adunk.

Mindezek mellett sem kell hosszú heteket várni az árainkra, a kollégáink sokéves tapasztalatukkal és a járműparkunk alapos ismeretével gyorsan át tudják látni, hogy milyen eszközökre lesz szükség, így hamar válaszolni tudunk az igényekre.

Árajánlatkérés során kérjük partnereinket (és leendő partnereinket), hogy szánják rá az időt, hogy megfelelő információkat adjanak, hogy mi is testreszabott ajánlattal tudjunk felelni.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK