Idén abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy beválogattak minket aközé a 10 vállalat közé, akik felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel példát mutatnak. 2020-ban a Nagyvállalat kategóriában kapott Üzleti Etikai Díjat a Ferro-Sped 2000 Kft. A díjat László Ervin világhírű tudós, író, a Budapest Klub Alapítvány elnöke, és Demcsák Mária a gazdasági szaksajtó meghatározó alakja alapította 21 évvel ezelőtt

Az Üzleti Etikai Díj idei díjazottjai között a Ferro-Sped!

Idén abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy beválogattak minket aközé a 10 vállalat közé, akik felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel példát mutatnak. 

2020-ban a Nagyvállalat kategóriában kapott Üzleti Etikai Díjat a Ferro-Sped 2000 Kft.

A díjat László Ervin világhírű tudós, író, a Budapest Klub Alapítvány elnöke, és Demcsák Mária a gazdasági szaksajtó meghatározó alakja alapította 21 évvel ezelőtt, hogy felhívja a figyelmet azokra a cégekre, akik az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítják, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a másik ember, a szűkebb közösségük, az élő világ, a társadalom, tehát a fenntartható fejlődés érdekeivel.

Mi a Ferro-Spednél ilyen cégnek valljuk magunkat, ezért óriási elismerés, hogy ezt a korábbi díjazottakból álló 37 fős zsűri is így gondolta.

„Ebben az évben, a járvány okozta hatalmas gazdasági károk, a soha meg nem élt, tapasztalt bajok felszínre hozták az igazi értékeket. Jobban figyelünk egymásra, a munkatársainkra, az üzleti partnereinkre és különösen a természet megóvására, ennek érdekében fejlesztéseink, tetteink irányára. A cégek többségénél a segítés ösztöne, tudásuk, javaik megosztása a rászorulókkal a profitérdekeik elé került.  Ma már számon kérhetjük az üzleti szektor szereplőitől a felelős profittermelést. Ma már az üzleti döntéshozók közül egyre többen megértik, hogy a fenntartható fejlődés érdekében, annak céljával azonos működés egyet jelent az etikus üzleti tevékenységgel. Kimondhatjuk,  hogy etikus az a cég, amely  profitérdekeit is képes felülírni csak azért, hogy a környezetet ne károsítsa, hogy a társadalmi egyenlőtlenségeket csökkentse, hogy hasson környezete, az emberek gondolkodásmódjára, s tudatosan erősítse hatókörében a felelős létezést” – nyilatkozta Demcsák Mária, az Üzleti Etikai Díj alapítója.

A díj odaítéléskor a zsűri kiemelte, hogy a Ferro-Sped cégpolitikája az egy hajóban evezés, egy csapatban való hitre épül.

Megemlítették, hogy a közös programok nélkülözhetetlenek a cég életében, és hogy a válságidőszakban igyekeztünk a munkatársaink érdekeit szem előtt tartva döntéseket hozni.

A társadalmi felelősségvállalásunk is sokat nyomott a latban, örömünkre szolgált, hogy elismerték a Dabas városáért, a beteg és rászoruló gyerekért tett erőfeszítéseinket is.

Partnereinkkel szembeni hiteles és korrekt hozzáállásunk is hozzájárult ahhoz, hogy az ország legetikusabban működő cégei között kaptunk helyet.

Végül, de nem utolsósorban környezettel szembeni felelősségükről is szó esett, kiemelve a 100%-ban EURO 6 besorolású járműparkunkat, a hulladékhasznosítási rendszerünket és az iroda energetikai korszerűsítését is.

Szeretnénk megköszönni ezt a díjat a dolgozóinknak és munkatársainknak, akik munkájukkal és a Ferro-Sped vezetőségéhez hasonló szellemiségükkel lehetővé tették, hogy ilyen közös elismerést kapjunk. Gratulálunk nektek is!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK