Ahogy azt már biztosan tudjátok, hogy a környezetvédelem kiemelt szempont minden beruházásunk és beszerzésünk során, ezért az irodaház fejlesztését is ebben a szellemben folytattuk. A dabasi telephelyünkön található irodaházunk már eddig is hőszivattyús rendszerben működött. A levegő hőszivattyúkkal történő fűtés rendkívül gazdaságos, energiatakarékos és környezetkímélő megoldás az irodaház ellátására.

Új hőszivattyúkkal indulunk neki a télnek

Ahogy azt már biztosan tudjátok, hogy a környezetvédelem kiemelt szempont minden beruházásunk és beszerzésünk során, ezért az irodaház fejlesztését is ebben a szellemben folytattuk.

A dabasi telephelyünkön található irodaházunk már eddig is hőszivattyús rendszerben működött. A levegő hőszivattyúkkal történő fűtés rendkívül gazdaságos, energiatakarékos és környezetkímélő megoldás az irodaház ellátására. A környezetből nyert energia alternatív megújuló erőforrás, amivel a lehető legkisebb mértékben terheljük a bolygónkat és ráadásul nagyon sok költséget lehet vele spórolni, mivel minimális energiafelhasználás mellett látja el ugyanazt a feladatot, mint egy gáz alapú rendszer.

A hőszivattyús rendszer mellett nem most, hanem már 12 éve köteleztük el magunkat és ezzel oldottuk meg az irodaház fűtését télen, de a hűtést is nyáron, ugyanis a légszivattyúk mindkét irányban használhatóak: fűtésre és klimatizálásra is.

A rendszer szélsőséges időjárási körülmények között is alkalmazható -30 és + 45 ºC között üzembiztosan működik, azonban néha szükség van egy kis rásegítésre vásárolt energiával is. A tapasztalat az, hogy az év 12 hónapjából 10-ben csak a hőszivattyús rendszer tökéletesen kielégíti az irodaház igényeit, a maradék kettő hónapban pedig szükség van a rásegítésre, de ekkor sem nagy mértékben.

A saját tőkéből megvalósult 12 milliós forintos beruházás során most ezt a jól bevált rendszert újítottuk fel, és cseréltük le a kültéri egységeket modernebb, korszerűbb és hatékonyabb elemekre, hogy még zöldebb és energiatakarékosabb módon tudjuk megoldani a fűtést és hűtést.

A rendszer hatékonysága tovább fokozható még azzal, hogy ha a hőszivattyús rendszer működéséhez szükséges energiát is megújuló forrásból állítjuk elő.

Ebben az esetben sem a fűtésre, sem az energiatermelésre nem veszünk igénybe hálózati, vásárolt erőforrásokat, hanem közelítünk a 100%-ban önellátó rendszer felé. A jelenleg is felszerelés alatt lévő napelemes rendszer a következő lépés a még zöldebb Ferro-Sped felé vezető úton. Ez a beruházás is saját tőkéből valósult meg, 13 millió forintot fordítottunk a fejlesztésre.

Persze tisztában vagyunk vele, hogy a csupán megújuló energiát használó irodaház a jelenlegi terheltség mellett nem biztos, hogy teljesen megvalósítható, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy felelősen és környezettudatosan dolgozzunk.

Ennek az egyik eleme az irodaház fejlesztéséről szóló döntés, és természetesen az is, hogy a járműparkunkat is folyamatosan korszerűsítjük. A célunk, hogy mindkét területen olyan eszközökkel rendelkezzünk, amelyek az lehető legnagyobb mértékben támogatják a környezetvédelmi törekvéseinket.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK