Mostanra már gyakorlatilag rendszeres feladattá válik számunkra, hogy különböző osztrák építkezéseken a födémek helyszínre szállításában segédkezünk, így ez a munka is teljesen rutinná válik. Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a Grazban egy Campusépület építési ütemeihez visszük a betonelemeket és a födémelemeket, és most is egy hasonló feladattal néztünk szembe.

Újabb osztrák építkezésen jártunk

Mostanra már gyakorlatilag rendszeres feladattá válik számunkra, hogy különböző osztrák építkezéseken a födémek helyszínre szállításában segédkezünk, így ez a munka is teljesen rutinná válik.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a Grazban egy Campusépület építési ütemeihez visszük a betonelemeket és a födémelemeket, és most is egy hasonló feladattal néztünk szembe.

Partnerünk majosházai üzeméből kellett Hollabrunnba, Alsó-Ausztriába vinnünk födémelemeket egy irodaház bővítéséhez. A speciális, beépítésre kész, előrefeszített körüreges födémelemek sajátossága, hogy a beépítést követően azonnal terhelhetőek, nincs szükség alátámasztásra.

A méretre vágott födémpanelek szállítása azonban trükkös feladat, hiszen az előrefeszített elemek egy enyhe görbülettel rendelkeznek, és a terhelés lesz az, amitől kiegyenesednek. Ez a speciális tulajdonságuk azt is jelenti, hogy pontos előírás van a szállításukra és tárolásukra is, azoknak a gyárból elhozott állapotban kell megérkezniük a helyszínre is.

A födémelemek gyártása extrudens technológiával emelőfül nélkül történik, így az emeléshez speciális himbát kell használni, ezt a gyártó biztosítja. A födémpaneleknek emelés közben vízszintes helyzetben kell maradniuk és az emelést úgy kell végezni, hogy az elem ne ütődhessék a szerkezethez, vagy más tárgyakhoz.

A járműre helyezéskor pedig figyelni kell a megfelelő alátámasztásra, vagyis, hogy az elem legörbülő szélei a tengelyek fölé essenek.

Az elemek maguk 12 méter hosszúak voltak, felfértek volna a hosszúságuk miatt normál szerelvényekre is, de az elhelyezési követelmények miatt mégis egyszer széthúzható pótkocsival kellett szállítanunk őket, így a teljes szerelvény hossza nagyjából 18 métert tett ki.

Mivel az is korlátozva volt, hogy hány sorban lehet az elemeket az autókra pakolni ezért végül 11 járművel kellett felvonulnunk. Az ütemezés szempontjából fontos volt, hogy a panelek közel egyszerre érkezzenek meg a helyszínre, két nap leforgása alatt, ezért az autókat egyszerre, egymás után kellett a felpakolás helyszínére rendelnünk.

A flottánk szerencsére elegendő speciális, széthúzható szerelvénnyel rendelkezik, hogy egy ilyen egyidejű szállítást megoldjunk, sőt már van elegendő partnerünk Ausztriában a környéken ahhoz is, hogy a visszautakat is megpakolva, a járműveket maximálisan kihasználva tegyük meg.

Partnerünk most már rendszeresen ránk bízza az ilyen és hasonló födémpanelekkel kapcsolatos szállítási feladatokat, mert tudja, hogy nem csak a flottánk, de már a tapasztalatunk is megvan hozzá, hogy gyorsan és pontosan teljesítsük ezek a munkákat.

Ez a munka megelégedéssel zárult, de bízunk benne, hogy hamarosan ismét visszatérünk Ausztriába födémpanelekkel, vagy akár más szállítmánnyal.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK