Egyszerre szomorú és felemelő munkát kaptunk egy magyar konténergyártó cégtől. Az apropó szomorú, hiszen az elmúlt időszakban több földrengés is sújtotta déli szomszédainkat, amelyeket kicsit mi is megéreztünk, azonban ott számos ember maradt lakhatás nélkül. Az összeomlott házak miatt több család veszítette el otthonát, így a helyreállítási munkálatok során kénytelenek mobil konténerházakban lakni, amelyet egy magyar cég gyárt le nekik.

Konténerházakat viszünk Horvátországba

Egyszerre szomorú és felemelő munkát kaptunk egy magyar konténergyártó cégtől.

Az apropó szomorú, hiszen az elmúlt időszakban több földrengés is sújtotta déli szomszédainkat, amelyeket kicsit mi is megéreztünk, azonban ott számos ember maradt lakhatás nélkül.

Az összeomlott házak miatt több család veszítette el otthonát, így a helyreállítási munkálatok során kénytelenek mobil konténerházakban lakni, amelyet egy magyar cég gyárt le nekik.

Mivel a cég korábban is bízott meg minket konténerházak szállításával és régi jó ügyfélkapcsolatot ápolunk, ezért ezt a feladatot is nekünk adta.

Örömmel vállaltuk el, mert ez azt jelenti, hogy a munkánk itt nem csupán munka, de nagy segítséget is jelent sok bajbajutott embernek.

56 konténerre kaptunk megbízást a partnerünktől, ami nekünk 28 fuvart jelent Horvátországba, hiszen egy szerelvényen kettő mobil lakókonténert tudunk szállítani. A kezdő ütemünk napi 2-3 fuvar volt, ilyen tempóban készültek a házak, de mostanra ezt már megemeltük napi 4 fuvarra, mert nagy szükség van a mielőbbi telepítésükre a terepen.

A mobilházakat Szigetszentmiklóson, a partnerünk telephelyén vesszük fel amint felszerelik őket. A konténerek felszerelése nyilván nem egyszerű folyamat, hiszen a teret lakhatásra alkalmasra kell kialakítani, amihez be kell szerezni a megfelelő bútorokat, eszközöket is. Az ütemezést ez is befolyásolja, de szerencsére partnerünk is tudja tartani a megbeszélt négy fuvart jelentő nyolc ház felszerelését, mi pedig minden nap fel tudunk vonulni a megfelelő számú járművel, hogy elinduljunk.

A járművek felpakolása egymás után, de nagyjából egy időben történik, ami azt jelenti, hogy fél óra eltéréssel indulnak el a célhelyre, a földrengéssel leginkább sújtott Petrinja felé.

A fuvarok mindig másnap reggel 8-9 óra körül érkeznek meg, ahol már nagyon várják őket a lepakolással. Szerencsére a horvát brigád nagyon jól halad a takarítással, ezért rendezett terep várja a járműveket, nincsenek fennakadások, terepakadályok amik nehezítenék a közlekedést.

Az autóink a gyors és hatékony lepakolás után már jönnek is vissza, természetesen miután felvették a visszaútra a rakományt, amelyet a fuvarszervezőink intéztek nekik.

Az ott élő családok katasztrófája minket is megérintett, azért is, mert nagyon közel van hozzánk, és akár nálunk is lehetett volna nagyobb baj.

A mobilházakra nagy szükség van, de természetesen csak átmeneti megoldást jelentek, a fő cél a leomlott házak újjáépítése Már szervezés alatt van egy projekt, amelynek keretében felvesszük a kapcsolatot építőipari cégekkel, akik velünk együtt szeretnének segíteni. Építőanyagokkal, és azoknak a helyszínre szállításával szeretnénk hozzájárulni az új épületekhez, ha a helyreállítási munkálatok már ott tartanak, hogy el lehet kezdeni az újjáépítést. Erről a projektről is be fogunk számolni hamarosan.

Kitartást és sok erőt kívánunk az érintett családoknak! Már úton van a segítség.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK