Büszkeséggel tölt el minket, hogy részt vehettünk partnerünk első, Európában egyedülálló technológiával épített parkolóházának felépítésében. Természetesen itt is azzal járultunk hozzá az építés technikailag különleges épülethez amiben a legjobbak vagyunk: túlméretes szállítással. Partnerünk, akivel rendszeres munkakapcsolatunk van, a bedolgozott beton mennyisége alapján Magyarország legnagyobb betonszerkezet gyártója. Számos építkezésre visszük az általuk gyártott beton, vasbeton- és feszített betonelemeket.

Parkolóház, egyedülálló technológiával

Büszkeséggel tölt el minket, hogy részt vehettünk partnerünk első, Európában egyedülálló technológiával épített parkolóházának felépítésében.

Természetesen itt is azzal járultunk hozzá az építés technikailag különleges épülethez amiben a legjobbak vagyunk: túlméretes szállítással.

Partnerünk, akivel rendszeres munkakapcsolatunk van, a bedolgozott beton mennyisége alapján Magyarország legnagyobb betonszerkezet gyártója. Számos építkezésre visszük az általuk gyártott beton, vasbeton- és feszített betonelemeket.

Az Egerben épült új parkolóház különlegessége, hogy olyan Amerikából származó egyedülálló technológiával készült, amely Európában még nem honosodott meg. Ez az épület az első ilyen módszerrel és elemekből épült parkolóház.

A technológia lényege, hogy az épület vasbeton elemei egyedileg, egy előre legyártott sablon alapján kerülnek kiöntésre. A tervezés során nem a sztenderd típusvázakat használják, hanem az épület a minta alapján ehhez a parkolótípushoz gyártott elemekből épül fel. Az üzemben, ellenőrzött körülmények között legyártott, majd a helyszínen összeszerelt elemekkel az építés rendkívül gyors, akár néhány hónap alatt kulcsrakész állapotra készíthetőek az ilyen épületek.

A parkolóház további extrája, hogy közlekedőrámpás megoldással készül, ami folyamatos csigavonalszerű emelkedést jelent a szintek között, így nem kell a szintek között szűk fordulókat venni. Az országban szintén csak itt található meg ilyen megoldás.

Az Eger belvárosában épülő parkolóház is egy ilyen sablon alapján készült, és a szükséges elemeket teljes egészében mi szállítottuk. Ez összesen 216 fuvart jelentett, amiből az elemek méretei miatt 141 fuvar speciális, túlméretes szállítmány volt. Ahhoz, hogy az épület hamar felépüljön persze nem elegendő a gyártási technológia, az is kellett, hogy a fuvarozó, jelen esetben mi, megfelelő számú speciális szerelvényt tudjon biztosítani. Így párhuzamosan több autó is tudott a helyszínre szállítani. A szeptemberben indult projekt végül is decemberben ért véget, ami napi átlagban 3-4 fuvart jelentett.

A túlméretes elemek általában inkább a szélességük miatt haladták meg a normál fuvarok határait, őket 16 méteres, egyszer széthúzható speciális szerelvénnyel vittük az éves túlméret engedélyünkkel és a kísérőkkel.

A munka önmagában nem jelentett extra kihívást, a túlméretes elemek szállítása a specialitásunk, és meg is van hozzá a járműparkunk, valamint a tapasztalt sofőrgárdánk. Az ő együttműködésük azonban szükséges volt hozzá, hogy a projekt gördülékenyen menjen. A parkolóház ugyanis Eger belvárosában épült, ahol a szűk helyek némileg akadályozták a kamionok közlekedését, főleg úgy, hogy egyszerre több szerelvény is úton volt az előre gyártott elemekkel.

A sofőrök koordinációján ilyenkor sok múlik, hogy ne legyen torlódás. A legegyszerűbb mód erre, ha a vezetők egymást tájékoztatják az éppen aktuális helyzetről és értesítik a sorban következő sofőrt, hogy mikor lesz lehetséges az ő lerakodása. Ezzel az extra ad-hoc szervezéssel már akadálytalan és gördülékeny volt a le- és felrakodás is.

A kiváló technológia és a sofőr és járműbarát kialakítás miatt biztosan nem sokáig marad egyedülálló az épület.

Ami azt illeti már van is felkérésünk a következőre, amit így szintén mi fogunk szállítani.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK