Magyarországon évente több mint 1 millió tonna (nagyobb részt ipari) fémhulladék kerül begyűjtésre. A fémhulladékok újrahasznosítása tartós ipari nyersanyagforrást biztosítanak, mivel végtelen ideig újrafeldolgozhatóak. A magyarországi MÉH telepek cégektől és lakossági felhasználóktól is gyűjtenek fémhulladékot, hogy azokat ismét bedolgozva acéltermékeket hozzanak létre szerte Európában.

Új projekt: Vashulladék szállítás

Magyarországon évente több mint 1 millió tonna (nagyobb részt ipari) fémhulladék kerül begyűjtésre. A fémhulladékok újrahasznosítása tartós ipari nyersanyagforrást biztosítanak, mivel végtelen ideig újrafeldolgozhatóak.

A magyarországi MÉH telepek cégektől és lakossági felhasználóktól is gyűjtenek fémhulladékot, hogy azokat ismét bedolgozva acéltermékeket hozzanak létre szerte Európában.

A fém újrahasznosítás jelenti a jövőt az acélipar számára.

Mára már nem a vasérc bányászat jelenti az acélipar legfontosabb nyersanyagát, hanem a fémtermékek újrafeldolgozása. A gyűjtött fém ugyanis azt jelenti, hogy nem kell bányászni és a Földet kizsigerelni, hanem a hulladékot használjuk fel arra, hogy újat teremtsünk. Mivel a fém kitűnően alkalmas erre az eltarthatósága és az újrafeldolgozhatósága miatt, ezért rendkívül fontos, hogy mindenki gondolkodjon a szelektív hulladékgyűjtésben.

Hazánkban országszerte számos nagy fémhulladék telepen gyűjtik a vasat, amelyet nem feltétlenül itthon dolgoznak fel.

A szétbontott ipari és háztartási fémhulladékot ömlesztve tárolják a telepeken, ahol készen állnak az újrafeldolgozásra.

Az elszállításukhoz billencses, ömlesztett áruszállításra alkalmas járművekkel kell rendelkezni. Ilyenünk eddig még nem volt, de azzal a céllal, hogy mi magunk is beszállhassunk a fémhulladék szállításba vásároltunk 8 db ilyen szerelvényt.

Ez a fajta munka eddig elég távol állt tőlünk, nem is volt megfelelő autónk hozzá, de mivel láttuk benne az üzleti lehetőséget, hogy folyamatos munkát tudunk biztosítani az új járműveknek és sofőrjeiknek, illetve tetszett, és az értékeinknek megfelelő volt a hulladék-felhasználás elve is, ezért belevágtunk.

Az itthoni telepekről indulva elsősorban Olaszország és Szlovénia a cél, ahol acélkohókba szállítjuk a fémhulladékot.

A munka érdekessége az, hogy hazafelé sem jövünk üresen, ezekből a gyárakból visszafelé acélipari készterméket hozunk a testvércégünknek további felhasználásra.

A munka folyamatos, a dedikált járművek és sofőrjeik rendíthetetlenül járják ezt a viszonylatot, így besegítve a nemzetközi újrahasznosítás körforgásába.

Az első tapasztalatok nagyon meggyőzőek.

Mivel a hulladéktermelés is folyamatos, valamint az igény is a feldolgozandó fémre az ipar felől, ezért az új billencses autók maximális kihasználtsággal működnek.

Hamarosan értékelünk, elemzünk, de már most is látjuk, hogy nemsokára bővítésre és újabb autók vásárlására lesz szükség, hogy bővítsük ennek az üzletágunknak a termelékenységét is.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK