Új, magasabb, hosszabb és jobb hanggátló tulajdonságú zajárnyékoló falakkal újítják fel az M0-s autóút Déli szektorát, amiben mi is részt veszünk. A hanggátló falak szállítása és telepítése egy kisebb szelete a tevékenységeinknek, de bátran állíthatjuk, hogy ezzel a hazánkban rakott hanggátló falak 90%-ánál részt veszünk a felépítésben. A legutóbbi ilyen alkalom egy egészen hirtelen megrendelés alkalmával érkezett. A játszótérépítéssel foglalkozó magyar megrendelő Franciaországból rendelt beton gördeszkapálya elemeket egy budaörsi gördeszkapark kivitelezéséhez.

Hanggátló falak az M0-s autóúton

Új, magasabb, hosszabb és jobb hanggátló tulajdonságú zajárnyékoló falakkal újítják fel az M0-s autóút Déli szektorát, amiben mi is részt veszünk.

A hanggátló falak szállítása és telepítése egy kisebb szelete a tevékenységeinknek, de bátran állíthatjuk, hogy ezzel a hazánkban rakott hanggátló falak 90%-ánál részt veszünk a felépítésben.

Az itthon készített és forgalmazott hanggátló falak gyártóinak mindegyikével dolgozunk, így bárhol, bármilyen zajárnyékoló fal telepítése folyik nagy valószínűséggel a Ferro-Sped járművei és darui lesznek mellette.

Az M0-s felújítása során Leier gyártmányú hanggátló falakkal dolgoztunk, amelyekből 34 ezer négyzetméternyi került gyártásra és beépítésre. Az autóút környékén élőkre nagy zajterhelés nehezedik. A felújítás előtt is voltak itt hanggátló falak, azonban a pálya rekonstrukciója során azokat magasabb és jobb hangárnyékoló tulajdonságú elemekre cserélték, hogy még kisebb legyen a zajszennyezés.

A 13 cm-es vasbeton maggal rendelkező elemek nem csak kiválóan csökkentik a zajt, de esztétikus a megjelenésük, és mivel anyagában színezettek, ezért gondozásmentes és vandálbiztos a kivitelezésük, ami további előnyt jelent.

Az ilyen jellegű projektekben nem csak a szállításban, de a telepítésben is segítünk. A helyszínre érkező darus autók általában már az elemekkel megrakodva érkeznek és el is tudják kezdeni a hanggátló elemek helyre illesztését. A darus autó egész nap dolgozik, az elemek utánpótlásáról pedig hagyományos pótkocsis szerelvények gondoskodnak, általában napi 2-3 autót tudunk kipakolni. A munkát gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi, hogy az elemeket nem pakoljuk le a szállító autókról, hanem egyenesen a pótkocsiról elemjük be a helyükre őket.

Az installálásban természetesen segítségünkre vannak a gyártó szakemberei is, akik a megfelelő illesztést felügyelik és a panelek közötti speciális tömítőszalagok elhelyezéséért felelősek.

Noha ez a projekt egy nagyobb lélegzetvételű feladat volt, közel sem ez az egyetlen hanggátló fal szállítási és telepítési feladatunk.

A Budapest környéki 60 éves vasútvonalak felújítása szintén sok hasonló munkával lát el minket. A hanggátló falak telepítése a vasutak mellett is indokolt, főleg, ha azok lakott övezet mellett vezetnek. A rekonstruált pályaszakaszok a főváros agglomerációjához tartoznak, vagyis itt mindenképpen szükséges a hangszigetelés felújítása is. Ez a projekt folyamatos megbízásokat ad nekünk, és immár 700 kamionnyi zajárnyékoló falat be is építettünk. A munka itt még tovább zajlik.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

A Leier speciális zajárnyékoló falai védik az M0-s autóút környezetében élőket

A beruházás során több mint 34 ezer négyzetméter átlátszatlan zajvédő panel gyártására és beépítésére került sor, melynek nagy előnye a gondozásmentes üzemeltethetőség.

További képeket a MAGYAR ÉPÍTŐK Facebook bejegyzésében tekinthetnek meg…

Forrás: https://magyarepitok.hu

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK