Vittünk már nyaralót a Balatonra, vittünk már hajót többször is, de a kettő ötvözetének számító vízen úszó mobilházakból ez volt az első munkánk. Különleges megrendelést kaptunk nemrégiben egy teljesen új ügyféltől. Olyan mobilházakat készítenek, szerelnek fel, amelyek a vízen úsznak, és ezeket kellett a rendeltetési helyükre szállítani. A legutóbbi ilyen alkalom egy egészen hirtelen megrendelés alkalmával érkezett. A játszótérépítéssel foglalkozó magyar megrendelő Franciaországból rendelt beton gördeszkapálya elemeket egy budaörsi gördeszkapark kivitelezéséhez.

Az úszó házakat is fuvarozni kell

Vittünk már nyaralót a Balatonra, vittünk már hajót többször is, de a kettő ötvözetének számító vízen úszó mobilházakból ez volt az első munkánk.

Különleges megrendelést kaptunk nemrégiben egy teljesen új ügyféltől. Olyan mobilházakat készítenek, szerelnek fel, amelyek a vízen úsznak, és ezeket kellett a rendeltetési helyükre szállítani.

Ha már voltatok a Tisza-tónál, akkor biztosan láttatok már olyan vízen úszó nyaralókat, amelyeknek a teraszából közvetlenül a tóba lehet ugrani. Vannak ennek olyan változatai is, amelyek saját helyváltoztatásra is képesek, vagyis valójában lakóhajók, de a mi ügyfelünk mobilházai telepítettek.

A Tisza-tó partjára közvetlenül a töltés miatt nem lehet hagyományos alapzatú házakat építeni, de a nyaralók, horgászok a víz közvetlen közelében szeretnének üdülni, ezért létezik ez az alternatív megoldás.

A partnerünk felszereli a lakókonténereket, amelyeket egy épített stég vár a Tisza-tavon. Ehhez hozzácsatlakoztatják az úszó nyaralót és már készen is áll az üdülni vágyók fogadására. Persze ehhez el kell jutniuk a Tisza tóhoz, az pedig nem megy a vízen.

Ekkor jöttünk a képbe mi. A partnerünkkel eddig még nem volt munkakapcsolatunk, de tudja, látta, hogy a konténer típusú elemek túlméretes szállításában nagy gyakorlatunk van, ezért megbízott minket egy eseti munkával.

Az úszó nyaralók valójában méretükben, formájukban és funkciójukban is konténerek, amelyeknek a kialakítása és felszerelése teszi őket alkalmassá tavi háznak.

Egy rakománynyi, vagyis két mobilházat jelentő szállítmánnyal indultunk útnak Albertistáról, hogy elvigyük a kész felépítményeket Poroszlóba.

Tekintettel arra, hogy a házak már így is nagyon magas rakománynak számítottak a 3,4 méteres méretükkel a szállításhoz alacsonyan futó, egyszer széthúzható szerelvényeket vetettünk be. Az oldalfalakat sem tudtuk használni, mert a 4,3 méteres szélességükkel bőven túlnyúltak a házak a platón.  

Egy pótkocsira kettő mobilház fért fel, így az összesen 20 méter hosszú szerelvény súlya 40 tonnás lett. A szállítmány így többszörösen is túlméretesnek minősült, mert nem csak széles volt, de az alacsonyan futó szerelvény ellenére is magasságában is meghaladta a méretkorlátot.

Az éves engedélyünkbe itthon azonban belefértünk, ezért meg is indulhatott a szállítás, amely egyben egy hosszabb együttműködés próbája is volt.

Mivel a munka során minden a partnerünk elképzelései szerint zajlott, ezért a további mobilházak fuvarozásával is minket bízott meg, így összesen nyolc úszó nyaralót vittünk 4 fuvarral a Tisza-tó közvetlen partjára.

Aki meg akarná őket nézni, vagy esetleg ki is próbálná egy horgásztúra, vagy üdülés keretében, az a legendás Fehér Amur halászcsárda szomszédságában, a Tisza-tavi Ökopark térségében fogja megtalálni őket. Még mi is kedvet kaptunk hozzá!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK