Egészen egyedi élményben volt része annak a három sofőrünknek, akik nem csak, hogy egy teljesen új haditechnológiai eszközt szállítottak, de részt vehettek a Szlovéniában megrendezett nemzetközi védelmi ipari konferencián, ahol számos élménnyel gazdagodtak. A nyolcadik alkalommal megrendezett védelmi kiállításon a Magyar Honvédség is felvonult, hogy bemutassa azt a telepíthető mobil katonai lőtérrendszert, amely egy összecsukható, skálázható konténertechnológiára épül.

Különleges katonai fejlesztést szállítottunk

Egészen egyedi élményben volt része annak a három sofőrünknek, akik nem csak, hogy egy teljesen új haditechnológiai eszközt szállítottak, de részt vehettek a Szlovéniában megrendezett nemzetközi védelmi ipari konferencián, ahol számos élménnyel gazdagodtak.

A nyolcadik alkalommal megrendezett védelmi kiállításon a Magyar Honvédség is felvonult, hogy bemutassa azt a telepíthető mobil katonai lőtérrendszert, amely egy összecsukható, skálázható konténertechnológiára épül.

A magyar közönség a kecskeméti repülőnapon már láthatta azt a modulárisan összeállítható 360 fokban körbepáncélozott, hangszigetelt lőtérkonténert, amely lőgyakorlatok elvégzését teszi biztonságossá. Nemzetközi porondon azonban most, a három napos szlovéniai Gornja Radgona városában megrendezett kiállításon mutatkozott be a haditechnológiai rendszer.

A különlegessége a technológiának, hogy könnyen összeállítható és könnyen összecsukható, így a szállítása is egyszerű és gazdaságos. Minket a lőtérrendszer hazaszállításával bíztak meg, és mivel erre vasárnap este került sor, ezért a hétvégét a járművek és a sofőrök is rendezvényen töltötték.

A képekből is látszik, hogy a kollégák nem nagyon bánták, hogy pénteken le kellett parkolniuk a kiállítás melletti területen a megrendelet három autóval, és a különleges eseményen kellett múlatniuk az időt, amíg sor nem került a pakolásra.

A számos programmal, haditechnológiai újdonsággal és különlegességgel megpakolt kiállításon 11 ország 110 kiállítója képviseltette magát, az eseményt pedig mintegy 20 ezer ember látogatta meg a három nap alatt.

Vasárnap este kezdődött meg a pakolás, ami szintén elég látványos művelet volt, mert végignézhettük, hogy milyen egyszerűséggel „hajtogatják össze” a mobil lőtérrendszert a honvédség technikusai.

Az összecsukás után az elemeket targoncák pakolták fel a szerelvényekre, bár az elemek között néhány hagyományos konténer is akadt a felszereléssel, berendezéssel, amelyeket daruk segítségével emeltek a platóra.

A gyors összepakolás után indulhattunk haza, ami a konténereknek a Magyar Honvédség Hajmáskéri, MH Bakony Hadikiképző Központját jelentette.

Ez a speciális szállítás egy jó példa arra, hogy miért szeretjük ezt a szakmát: mert mindig különleges, mindig érdekes és mindig találhatunk benne újdonságot.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK