Már javában tartanak az őszi talajművelési feladatok, ilyenkor sok mezőgazdasági járművet és eszközt szállítunk az ország különböző pontjaira. A legutóbbi ilyen feladatunk során egy Carrier 500 típusú rövidtárcsát kellett vinnünk, egy régi partnerünk megbízásából. A mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozó ügyfelünk már évek óta lát el minket munkával, amikor egy új gépet értékesítenek.

Talajművelő eszköz szállítása őszi munkákhoz

Már javában tartanak az őszi talajművelési feladatok, ilyenkor sok mezőgazdasági járművet és eszközt szállítunk az ország különböző pontjaira.

A legutóbbi ilyen feladatunk során egy Carrier 500 típusú rövidtárcsát kellett vinnünk, egy régi partnerünk megbízásából. A mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozó ügyfelünk már évek óta lát el minket munkával, amikor egy új gépet értékesítenek.

Most egy új, Carrier 500 típusú rövidtárcsát kellett elfuvaroznunk a kápolnásnyéki telephelyükről a megrendelőnek Fajszra, hogy elkezdhessék vele a tarlómunkákat, amelyek előkészítik a talajt az őszi vetési időszakra.

Ez a típusú mezőgazdasági eszköz nem felfüggesztett, hanem vontatható típusú volt, ami azt jelenti, hogy rendelkezett kerekekkel, amelyek nagyban segítették a szállítását. A vontatható rövidtárca felhajtható karokkal bír, és rövid távon egy traktor mögé kötve húzható közúton is.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy ilyen gépet gazdaságosan el lehet szállítani a 140 km-rel arrébb fekvő felhasználási helyére. Ez sem időben, sem üzemanyagban nem kifizetődő, hiszen ezek az eszközök lassú járművekhez csatlakoztathatóak összecsukott állapotban is.

A kerekek csupán annyi könnyebbséget jelentettek, hogy könnyen fel lehetett a gépet pakolni egy mélybölcsős szerelvényre. Az ilyen szerelvények alacsonyan futnak, akár 30 centire az úttól, és a hátsó elemük leszerelhető, így csupán egy kis ék segítségével könnyen fel lehetett tolni a gépet a platóra.

A mélybölcsős szerelvények másik előnye a rakodáson túl a magasságuk. A Carrier 500-as ugyan 5 méteres munkaszélességű, de a karjait felhajtva már „csak” 3 méter 30 centi, így az alacsonya futó póton még a túlméretes magasság alatt volt.

Igaz, hogy így nem lett magasságban túlméretes, de azért továbbra sem elhanyagolható hosszal és szélességgel bírt ez a 4 tonnás eszköz. A felfüggesztésével együtt 6,5 méter hosszú és 2,5 méter széles gép szerencsére daru nélkül, a saját kerekein, egy traktor segítségével került fel a platóra.

Fajszon várták az eszközt, ahol szintén egy traktor kellett hozzá, hogy a Carrier 500 leguruljon a szerelvényről, és már munkába is állhatott a földeken!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK