A konténerek, sőt a konténerházak szállítása sem újdonság a számunkra, mert korábban is vittünk irodaházakhoz, és lakóépületekhez is ilyen építményeket. Új partnerünknél azonban azt is megtanuljuk, hogy sokkal több felhasználási módja van ezeknek a könnyen telepíthető épületelemeknek, mint gondoltuk volna. Osztrák partnerünkkel még nem régóta vagyunk együttműködésben, noha nem először szállítunk nekik, még újnak számítanak. A hagyományos egyterű konténerek mellett ők készítenek olyan modulárisan építhető konténeregyütteseket is, amelyek összefonásával egészen hatalmas lakó- vagy üzleti felhasználású épületek jönnek létre.

Konténeróvodák épülnek Ausztriában

A konténerek, sőt a konténerházak szállítása sem újdonság a számunkra, mert korábban is vittünk irodaházakhoz, és lakóépületekhez is ilyen építményeket.

Új partnerünknél azonban azt is megtanuljuk, hogy sokkal több felhasználási módja van ezeknek a könnyen telepíthető épületelemeknek, mint gondoltuk volna.

Osztrák partnerünkkel még nem régóta vagyunk együttműködésben, noha nem először szállítunk nekik, még újnak számítanak. A hagyományos egyterű konténerek mellett ők készítenek olyan modulárisan építhető konténeregyütteseket is, amelyek összefonásával egészen hatalmas lakó- vagy üzleti felhasználású épületek jönnek létre.

A már szokásosnak számító kitelepülések és irodaépületek mellett az egyedi felszereltségű konténerekből létre tudnak hozni komplett lakóparkokat, laboratóriumokat, kórházakat, iskolákat. És óvodákat is, mint kiderült, mert a közös projektünk értelmében egy ilyen épület felhúzásához szállítottuk az elemeket.

Az óvodához szükséges dobozmennyiség még nem is volt rekordméretű, mert az épülethez „csak” 16 konténerre volt szükség. Az igények felmérése és a gondos tervezés után a konténereket a gyárban felszerelik és készre készítik. Ezek most kvázi üresen, csak a belső falakkal, szigeteléssel, vezetékezéssel és a nyílászárókkal érkeztek, de arra is van lehetőség, hogy komplett berendezéssel véglegesítsék őket, még a gyárban.

A munkához 4 mega szerelvényt kellett felvonultatnunk két nap alatt. A mega szerelvények olyan egyszer széthúzható pótkocsik, amelyek alacsony platósak és rámpával könnyítik meg a rakomány felpakolását, már amennyiben az saját erőből, vagy húzással/feltolással rakodható.

Ebben az esetben a daruzás volt az ideális megoldás, de az alacsony platóra és a széthúzható szerelvényre azért szükség volt, mert a 3 méter magas konténerből kettőnek kellett felférnie egy járműre. A szállítás így két napot vett igénybe, mert mindkét időpontban 8-8 elemet tudtunk a karintiai felvevőről a 250 km-re lévő Bécsig szállítani.

Itt már várta őket az alapozás, és gyakorlatilag a járművekről már a végső helyükre is emelte őket a daru, vagyis az építkezés a szemünk előtt, pillanatok alatt meg is történt.

Mivel itt szigorú menetrendet kellett tartani, hogy ne a szállítás miatt csússzon a konténerovi felhúzása, ezért a szokásosnál is többet számított a pontosság és az összehangolt munka, amivel szerencsére a csapatunknál nem szokott gond lenni.

Most sem volt fennakadás, így az óvoda a konténerépületre jellemző gyorsasággal fel is épült. Izgalmas volt látni ezt a precizitást és hatékonyságot. Általában csak félkész épületeket látunk, mert az általunk szállított acélszerkezeti elemek az építkezések első fázisában kellenek, de itt egy szinte teljesen kész létesítményt hagytunk ott.

Bízunk benne, hogy a jó partnerkapcsolat sokáig kitart, és még számos konténerépítmény elkészültének lehetünk szemtanúi.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK