Bányai Gusztáv és Szekeres Viktor kettő az olyan vállalkozók közül, akik saját autókkal segítenek be nekünk! Régi kedves partnereink, akik szívesen beszéltek arról, hogy hogyan alakul az együttműködés, ha valaki saját járművel fuvaroz a Ferro-Sped megbízásából.

Milyen a munka a Ferro-Sped alvállalkozójaként?

Erről a leginkább a jelenleg is velünk dolgozó vállalkozók tudnának mesélni. És meg is tették!

Bányai Gusztáv és Szekeres Viktor kettő az olyan vállalkozók közül, akik saját autókkal segítenek be nekünk! Régi kedves partnereink, akik szívesen beszéltek arról, hogy hogyan alakul az együttműködés, ha valaki saját járművel fuvaroz a Ferro-Sped megbízásából.

Nem mi kérdeztük őket közvetlenül, hanem egy harmadik fél, hogy felszabadultan tudjanak rólunk nyilatkozni.

Mióta dolgoztok együtt a Ferro-Speddel?

BG: A 2000-es évek eleje óta együtt dolgozunk, az első alvállalkozók között voltam, akikkel a Ferro-Sped együtt dolgozott. Úgy indult az együttműködés, hogy amennyiben nekem volt kapacitásom és nekik Ózdon kellett rakodni, akkor hívtak engem. Nekem akkoriban több volt a saját megbízásom, de hogy folyamatossá tudjam tenni a munkát mentem az Ő megbízásukra is. Viszont rugalmasak voltak és megértették azt is, ha nem tudtam menni, mert volt saját fuvarom. Később már nem ők hívtak engem, hanem én őket, és ma már 90%-ban nekik viszek fuvarokat.  

SZV: Mi két éve dolgozunk együtt. Én kerestem az együttműködéseket, és sok jót hallottam a Ferro-Spedről, arról, hogy mennyire korrektek és milyen gyorsan és jó fuvardíjon fizetnek. Ezért kerestem meg őket, és a tárgyalásokon is szimpatikusak voltak, ezért vágtunk bele a közös munkába.

Milyen és mennyi autóval?

BG: Kettő normál nyerges vontatóval dolgozom nekik.  

SZV: Most kettő autóval dolgozunk együtt, korábban már volt, hogy négy autót is biztosítottam.

Milyen az együttműködés?

BG: Nagyon baráti és gördülékeny. Úgy érzem oda-vissza segítjük egymást, amikor nekik van szükségük rám én is rendelkezésre állok, és amikor én kérek tőlük fuvarokat és segítséget, akkor ők is ilyen mód viszonyulnak hozzám.

SZV: Nagyon korrektek, ezért minden jól megy. Minden úgy van, ahogy mondják, de ha esetleg az ember megszorul, vagy például hamarabb szeretne hozzájutni a pénzéhez, akkor abban is nagyon rugalmasak és segítőkészek.

Mennyiben könnyíti meg a munkáját, hogy a Ferro-Sped szervezi a fuvarokat?

BG: A 2004-es uniós váltás után megváltoztak a fuvarozási szokások, és már sokkal nagyobb szervezettségre volt szükség, hogy az oda és visszaútra is fel tudjuk tölteni a járműveket. Ezt az irodai szervezettséget kaptam meg a Ferro-Sped-től. Kényelmes, mert az irodai munkát, adminisztrációt, fuvarszervezést elvégzik helyettem, én pedig adom az autót és műszaki részt hozzá.

Másrészt a segítségükkel olyan munkákat is meg tudok csinálni, amelyet „kicsiként” nem tudnék. Ők leszervezik a nagy fuvarokat, én pedig be tudok szállni a saját autóimmal.

SZV: Folyamatossá teszi a munkámat. Nekem van saját telephelyem és a szervizem, saját fuvarjaim is, de tőlük kapok még további leszervezett fuvarokat és rendszeres munkákat, amivel ki tudom tölteni a szabad kapacitásokat.

Más cégekkel is dolgozol együtt?

BG: Jelenleg nem. Korábban még szerveztem saját fuvarokat is, de most már csak a visszatérő régi ügyfeleimet szolgálom ki maximum, egyébként kapok annyi fuvart a Ferro-Sped-től, hogy teljesen feltöltsön. Azt mondanám, hogy 90%-ban a Ferro-Spednek fuvarozok, és a maradék 10%-ot sem keresem aktívan, de mindig jönnek vissza régi partnerek, nekik még vállalok saját munkákat is. Kényelmesebb így nekem, mert nem kell fenntartanom saját fuvarszervezést és adminisztrációt, nem kell keresnem a munkát. Ezeket mind elintézik helyettem, én pedig csak a munkára koncentrálhatok.

SZV: Igen, saját fuvarokat is vállalok, én magam is szervezek munkákat és máshova is bedolgozom. Nincs megkötés erre, hogy ne lehetne, rugalmasan alakítjuk az időt.

Hogyan történik a kifizetés?

BG: A válság alatt volt egy savanyú időszak, de még akkor is korrektül kifizettek. Az utóbbi egy-másfél évben, mióta az instant CMR be lett vezetve, azóta kivételesen gyorsan történik a kifizetés. 14 napon belül mindig utaltak, általában hamarabb. Nem panaszkodok pénzügyi dolgokra.

SZV: Nagyon meg vagyok elégedve vele. Korrekten, gyorsan fizetnek, nincsen fennakadás, halogatás. Fuvardíjban is megfelelő, és mindig hamar a pénzemhez jutok.

Mi a különbség az együttműködésben más cégekhez képest?

BG: Én főleg velük dolgozom, ezért csak azt tudom mondani, amit másoknál látok, hallok. De én úgy érzem, hogy itt jobban megbecsülik az alvállalkozókat. A kölcsönös segítség, segítőkészség nem annyira jellemző máshol.

SZV: A Ferro-Sped nagyon pontosan utal és rövid határidővel. Ez egy nagyon pozitív pont, máshol ez nem feltétlenül megy ilyen gyorsan és korrektül.

Mit szeretsz a legjobban a közös munkában?

BG: Azt, hogy nem kell gondolkodni, csak a munkára tudok koncentrálni. Kiszámíthatóvá, stabillá teszi az együttműködés a vállalkozásomat, és minden olyan segítséget megkapok, amire szükségem van: legyen az fuvarszervezés, diszpécser szolgálat, szervíz, a Ferro-Sped úgy kezel, mintha a saját autóit vezetném. Nem kell munkákat keresnem, nem kell telefonszámokat kutatni, mindig mindenkit lehet hívni.

SZV: A kiszámíthatóságot és a korrekt elszámolást, fizetést.

Hogy kezelnek a Ferro-Spednél a saját sofőrjeikhez és autóikhoz képest?

BG: Úgy érzem ugyanúgy. Sosem éreztem máshogy. Ha szükségem van szervízre, útbaigazításra, vagy ott akarom hagyni a telephelyen az autót – ezt természetesnek veszik.  

SZV: Ugyanúgy kezelik őket. Sem a fuvarok kiosztásában, sem a közös munka során a lerakodásnál, felpakolásnál nem érzem azt, hogy a saját autók meg lennének különböztetve.

Van valami, amin változtatna?

BG: Én meg vagyok elégedve a jelenlegi együttműködéssel, nem változtatnék.

SZV: Nem tudok ilyet mondani. Most ugyan kicsit visszaestek a munkák, de ez most mindenhol így van. Örülnék, ha később újra több autóval is be tudnék szállni.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK