Gyakran számolunk be építkezésekről, ahova alapanyagokat viszünk, gyárakról és csarnokokról, ahova acélgerendákat szállítunk, de hogy egész üzemeket költöztessünk, az viszonylag ritkább. Pedig ilyen is előfordul, mégpedig olyan esetben, amikor mobil cementgyárakat akarnak telepíteni egy-egy nagyobb építkezésnél. Igen, tény és való, hogy nem hatalmas gyártósorokról van szó, inkább csak egy kisebb gyáregységről, de azért még az komplett üzemnek minősül!

Egy egész cementüzemet viszünk

Gyakran számolunk be építkezésekről, ahova alapanyagokat viszünk, gyárakról és csarnokokról, ahova acélgerendákat szállítunk, de hogy egész üzemeket költöztessünk, az viszonylag ritkább.

Pedig ilyen is előfordul, mégpedig olyan esetben, amikor mobil cementgyárakat akarnak telepíteni egy-egy nagyobb építkezésnél. Igen, tény és való, hogy nem hatalmas gyártósorokról van szó, inkább csak egy kisebb gyáregységről, de azért még az komplett üzemnek minősül!

Partnerünkkel, egy magyarországi cementgyárral már közel egy évtizede jó munkakapcsolatot ápolunk, és nem ez volt az első alkalom, amikor ezt a mobil üzemet kitelepítettük.

Az ilyen installálható cementgyáraknak az előnye, hogy a helyszínen áll rendelkezésre mindig az építkezéshez szükséges cement és nem kell a mixer kocsikra várni, hogy folytatni tudják az építkezést. A mobil üzem csak egy szállítást igényel a munkák megkezdésekor, és azonnal munkába is tud állni és folyamatosan termelni.

A megrendelő egy áruházlánc újabb épületéhez kérte az üzemet Kecskemétre, amit nekünk Ecserből kellett szétszerelt állapotban felpakolnunk.

A szétszerelhető és összerakható gyárat több elemben, összesen nyolc autóval kellett szállítani. A kis gyáregység több különböző méretű elemből állt, ezért nekünk is több típusú autóval kellett felvonulnunk. A nagyobb elemek: a tartályok, vályúk 4 méter széles elemeket jelentettek, egyértelmű volt, hogy ezeket nem csak a szélességük, de a magasságuk miatt is gépszállító pótkocsikkal, vagyis alacsonyan futó platós kocsival kellett vinnünk. Ilyenből kettőre volt szükség, hogy elszállíthassuk egyben a mobil üzemet.

Szintén kettő speciális szerelvény vonult fel a hosszú elemek szállítására, mert ezekbe bele lehet húzni, és felfér rájuk a gyáregység gerincét képező tartószerkezet.

A kisebb elemek, kiegészítők pedig 4 normál platós kocsin kaptak helyet, és így állt össze az a flotta, ami ezt a mobil cementgyárat el tudja vinni a főváros közelében lévő Ecserből a nyolcvan kilométerre fekvő Kecskemétre.

Nem az első, és nem is az utolsó alkalom volt, hogy nem csak hogy mobil cementgyárat vittünk, de ezt a konkrét üzemet költöztettük.

Azért gondoljuk, hogy nem az utolsó alakalom volt, mert feltételezhetően az építkezés befejeztével a következő helyszínére, vagy vissza a telepre is mi fogjuk biztosítani a fuvarját.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK