A vasúti szállítmányozás nem a mi terepünk, de egészen addig segíteni tudunk benne, amíg csak a sínekig kell szállítani, vagy a sínektől kell fuvarozni. Egy nemrégiben végezett munkánk esetében az előbbi merült fel, a rakományt a partnerünk gyáregységéből kellett kihordani a vasúti felrakodóhelyig. Egyik legrégebbi partnerünk megbízásából érkeztünk Bodrogkeresztúrra, a gyárukhoz, hogy felpakoljunk egy hatalmas adag födémet.

Vagonokat pakoltunk

A vasúti szállítmányozás nem a mi terepünk, de egészen addig segíteni tudunk benne, amíg csak a sínekig kell szállítani, vagy a sínektől kell fuvarozni.

Egy nemrégiben végezett munkánk esetében az előbbi merült fel, a rakományt a partnerünk gyáregységéből kellett kihordani a vasúti felrakodóhelyig.

Egyik legrégebbi partnerünk megbízásából érkeztünk Bodrogkeresztúrra, a gyárukhoz, hogy felpakoljunk egy hatalmas adag födémet.

A megbízónkkal, aki betonelemeket fejleszt és állít elő, már csaknem két évtizede van munkakapcsolatunk, ezért tisztában van már a kapacitásunkkal és a járműparkunkkal.

Ehhez a feladathoz is szükség volt a speciális autókra és a nagy mennyiségben, ugyanis az üzemből 56 db 15 méter hosszú födémet kellett átvinnünk a vasúti felrakóra.

A felpakoláshoz egyszer és kétszer széthúzható speciális szerelvényeket vonultattunk fel, amelyekre felfértek a 15 méter hosszú födémelemek. Összesen 26 fordulóval tudtuk eljuttatni a rakományt a felpakolóig és minderre egy napunk volt. Tudtuk, kikalkuláltuk, hogy be tudunk férni az időbe, mert szerencsére a felpakoló viszonylag közel volt a gyáregységhez, Szerencs csak 12 kilométerre helyezkedik el az üzemtől.

A megérkezésünkkor vagonok fogadtak bennünket ameddig a szem ellát. A Lengyelországba készülő vasúti kocsifolyam méretes vagonokkal várta, hogy egymásra rakjuk az oda szállított födémeket.

Ami ebben a munkában kihívást jelentett, az a pörgős, gördülékeny munka fenntartása.

A gyors, de pontos váltások lehetővé tették, hogy folyamatosan tudjon menni a munka és ezzel tudjuk tartani a tempót. Mind a partnerünk, mind a mi sofőrjeink értik a dolgukat, ezért nem volt megállás a munkában, amíg meg nem pakoltuk az összes vagont.

Néha a kis távok, rapid munkák is kellenek, hogy ellensúlyozzák a hosszú utakat a munkatársaknál. Mind a kettőnél maximális odafigyelés kell, csak egy kicsit máshogy. Így lesz változatos ez a munka!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK