Egy költözéshez, bármennyi dobozunk is van, általában nem szokott kelleni 25 méter hosszú mélybölcsős szerelvény. Kivéve, ha nem csak cuccainkat, hanem a teljes házunkat visszük magunkkal. Egy hosszú ideje hazánkban élő német állampolgár keresett meg minket, hogy segítsünk a frissen elkészült háza Magyarországra telepítésében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lakhatása nem múlott rajta, mert a rendszeresen használt háza kiegészítésének, toldásának szerette volna használni azt a modulrendszerű faházat, amelyet kint gyártottak neki.

Költözés túlméretben

Egy költözéshez, bármennyi dobozunk is van, általában nem szokott kelleni 25 méter hosszú mélybölcsős szerelvény. Kivéve, ha nem csak cuccainkat, hanem a teljes házunkat visszük magunkkal.

Egy hosszú ideje hazánkban élő német állampolgár keresett meg minket, hogy segítsünk a frissen elkészült háza Magyarországra telepítésében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lakhatása nem múlott rajta, mert a rendszeresen használt háza kiegészítésének, toldásának szerette volna használni azt a modulrendszerű faházat, amelyet kint gyártottak neki.

Az előre elkészített, kábelezett és be is bútorozott mobil faház a Németországi Zierenbergben készült. A cég egyedi igények alapján is készít bungalókat, de ez a modell szériagyártásban készült, hogy rövid határidőn belül rendelkezésre álljon.

A kész házat gyakorlatilag csak trélerre kell rakni, és már telepíthető is a rendeltetési helyére.

Persze a „csak trélerre kell rakni” rész sem annyira egyszerű egy 12 méter hosszú, 4 méter széles-magas és 12 tonnás rakomány esetében. Ehhez már szakértői csapat és speciális jármű is kell.

Itt jöttünk a képbe mi. Megrendelőnk korábban még nem dolgozott velünk, de a közösségi felületeink és a honlapunk meggyőzte arról, hogy mi leszünk a megfelelő partner a szállításra.

Gyorsan meg is tudtunk egyezni és rövid határidővel találtunk is a számára szabad mélybölcsős szerelvényt, ami a felvevőhöz közel végzett. Ami egy kicsit tovább tartott az az, hogy összehangoljuk úgy a munkát, hogy a három országon keresztül mindenhol beszerezzük a szükséges engedélyeket és akadálytalanul tudjon haladni a szállítás. Olyan jól sikerült a szervezés, hogy az eredetileg tervezett határidőhöz képest egy nappal korábban érkezhettünk meg a fuvarral!

A rakományhoz alacsonyan futó, mélybölcsős szerelvényt használtunk, mert nagyon magas volt a mobil faház, és ezzel kicsit mérsékelni tudtuk a teljes szerelvény magasságát. A szállítmány így is, úgy is túlméretes lett volna, mert a súlya és a szélessége is indokolta ezt.

A felrakodott ház három országon és 1200 km-en keresztül utazott velünk, mire megérkeztünk a rendeltetési helyére, Őcsénybe.

Itt, a lerakodásnál a szállítmány méretéhez képest szűk hellyel kellett egy kicsit küzdeni, de a tapasztalt sofőr kollégánk nagyon jól megoldotta ezt is.

Mivel kulcsrakész házról volt szó, ezért az alapra helyezve gyakorlatilag rögtön használatba is vehették, és mindezt a vártnál még korábban is! Izgalmas projekt volt ez is.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK