Úgy vettük észre, hogy legyen az új gépjárművezető munkatársunk pályakezdő vagy tapasztalt sofőr mindig jól jön a segítség. Mindegy, hogy most ül először vontatón hivatásszerűen, vagy évek óta a szakmában van, a mi működésünket még nem ismeri. Ezért alkottuk meg a mentorprogramunkat.

Mentorprogrammal segítjük az új sofőröket

Úgy vettük észre, hogy legyen az új gépjárművezető munkatársunk pályakezdő vagy tapasztalt sofőr mindig jól jön a segítség.

Mindegy, hogy most ül először vontatón hivatásszerűen, vagy évek óta a szakmában van, a mi működésünket még nem ismeri. Ezért alkottuk meg a mentorprogramunkat.

Azért, hogy a lehető leggyorsabban és legsimábban beilleszkedjenek és minél előbb minden kérdésükre választ kapjanak az új munkatársaink mentort kapnak maguk mellé.

A mentori szerepre régi, tapasztalat kollégáinkat kértük fel, akik már ismerik a szakma csínját-bínját, az összes helyet és telefonszámot, minden tippet és trükköt, ami a munkájukat segítheti.

A pályakezdők ugyanúgy támogatást kaphatnak, mint a már tapasztalattal rendelkező új kollégák, hiszen a mentorprogram nem csak a szakmaiságról szól, mint inkább arról, hogy megismerje a rendszereket, a munkafolyamatokat, a területeket, a lerakókat és telephelyi rendet. Meg persze a munkatársakat is.

Az új munkatárs három hónapos időszakra kapja maga mellé a mentorát, hogy bármikor, amikor kérdése van telefonon tudja vele tartani a kapcsolatot.

Természetesen amennyiben az időbeosztásuk megengedi támogatjuk azt is, hogy személyesen cseréljenek tapasztalatot.

Nem titkolt célunk volt a mentorprogrammal, hogy a kezdő kollégák ne a fuvarszervezőkön, hanem a munkatársakon keresztül kapják meg a munkájuk magasabb színvonalon történő végzéséhez szükséges információt. Azt is tapasztaltuk, hogy a mentorprogram mellett az újak nagyobb biztonságban érzik magukat, jobban élvezik a munkát és hamarabb beilleszkednek, ezért kisebb is lett a lemorzsolódás az első hónapokban.

Természetesen a mentorprogram sikere magukon a mentorokon is múlik. Segítséget persze nyújtunk nekik egy útmutatóval, amelyen a szokásos kérdések, témák vannak feltüntetve, hogy tudják milyen jellegű információkat kell átadniuk a friss kollégáknak. Ha sikeres az új munkatárs beilleszkedése, akkor a mentor jutalmat is kap.

A támogató szerepre felkérjük a kollégákat, és aki szívesen segítené az újakat, az megválaszthatja, hogy mennyi mentoráltat vesz a szárnyai alá. Van, aki csak 1-2 kollégát segít, de olyan mentorunk is van, akinek 5-8 nebulója is van.  A program során folyamatosan kapunk visszajelzést az új kollégákról, ami nagyon hasznos információ abból a szempontból, hogy tudjuk, melyik területen kell további segítséget adni, fejleszteni az újakat.

Természetesen a három hónapos mentorálás után a támogatott sofőrnek is lehetősége van értékelni a mentorát, így tudjuk majd fejleszteni, bővíteni a programot.

Az eddigi működés során sikeresnek bizonyult a kezdeményezés, és örömmel láttuk, hogy a kollégák között bizalmas viszony és esetenként szoros barátság alakult ki, ami biztosan hozzájárul ahhoz, hogy egy még jobb munkahelyi légkör alakuljon ki.

Az első visszajelzések azt mutatták, hogy kiemelkedő a mentorálás sikeressége, mind az újak, mind a mentorok részéről kedvező fogadtatásra talált.

Ezen az úton tovább haladva a visszajelzések nyomán mindig finomhangolunk rajta, hogy a lehető legtöbb segítséget adhassuk sofőrjeinknek!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK