Bár azt mondják, hogy Tirolt minden évszakban kivételes élmény látni, azért mégiscsak a tél teszi igazán különlegessé ezt a helyet. Mi is a síszezon közepén jártunk itt, igaz nem csúszni egyet a pályáin, hanem dolgozni. Évek óta jó partnerünk újabb megbízással keresett meg minket, hogy egy egyedi gyártású acélszerkezeti elemet juttassunk el a gyárból egy síközpontban zajló építkezésre.

Tirolban jártunk síszezonban

Bár azt mondják, hogy Tirolt minden évszakban kivételes élmény látni, azért mégiscsak a tél teszi igazán különlegessé ezt a helyet. Mi is a síszezon közepén jártunk itt, igaz nem csúszni egyet a pályáin, hanem dolgozni.

Évek óta jó partnerünk újabb megbízással keresett meg minket, hogy egy egyedi gyártású acélszerkezeti elemet juttassunk el a gyárból egy síközpontban zajló építkezésre.

A síelőknek biztosan ismerősen cseng Sillian neve, ahol egy új benzinkutat húznak fel éppen.

A 2000 fős lélekszámú város 1103 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, és februárban még teljes gőzzel zajlik a síszezonja. 

Számunkra ez azt jelentette, hogy nagy forgalomra, szűk hegyi utakra és hóra is számíthatunk a szállítás során. Ezek közül mind a három teljes mértékben beigazolódott.

Dunavecsén, a partnerünk üzemében pakoltuk fel azt a 23 méter hosszú és 4 méter széles acélelemet, ami a ránézésre benzinkút tetőszerkezetét alkotta.

Nem minden esetben tudjuk egyből megállapítani, hogy a rakományunknak mi is a funkciója, de ez az elem kifejezetten tető alakú volt.

Ehhez a mérethez egy kétszer széthúzható speciális szerelvényre volt szükség, amit igény esetén akár 40 méter hosszú elemekre is át tudunk állítani.

Amint a hatalmas szerkezet a platóra kerül indultunk is vele a hosszú útjára: 700 km-t kellett szállítanunk a túlméretes rakományt. A hosszra és szélességre is a normál súlyt meghaladó szállítmányt végig kísérték a munkatársaink, majd a határtól az osztrák kollégák.

A hegyi utak és az időjárás ugyan nem kedvezett a gyors haladásnak, de természetesen az ilyen szállítások esetén ezt is belekalkuláljuk, hogy tudjuk tartani az ígért érkezési dátumot.

Az osztrák partnerek egyébként is elvárják a pontosságot, de ez nekünk is alapelvünk, így mindig alaposan felkészülünk a fuvarokra.

Szerencsére itt sem volt gond, időben érkeztünk a zsongó síközpontba, ahol már várták, hogy a szerelvényről a helyére emeljék a tetőszerkezetet a hóesésben.

A síközponthoz illő hangulatos időjárás ugyan nem a túlméretes szállítás legjobb barátja, de a jól végzett munka után legalább egy kicsit tudtak a sofőrjeink is gyönyörködni a csodás tiroli tájban.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK