Nagyon jól tudjuk, hogy a gyerekek imádnak vonatokkal, kamionokkal, autókkal játszani, ezért is tartjuk remek időtöltésnek a Gyermekvasutat, ahol nem játék járműveket, hanem igazi, életnagyságú kocsikat vezethetnek. Ebben a projektben segítettünk a mi valódi, túlméretes járműveinkkel a vasúttársaságnak.

Vonatot a gyerekeknek

Nagyon jól tudjuk, hogy a gyerekek imádnak vonatokkal, kamionokkal, autókkal játszani, ezért is tartjuk remek időtöltésnek a Gyermekvasutat, ahol nem játék járműveket, hanem igazi, életnagyságú kocsikat vezethetnek.

Ebben a projektben segítettünk a mi valódi, túlméretes járműveinkkel a vasúttársaságnak.

A hűvösvölgyi Gyermekvasút Vontatási telepéről induló járat a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mint a leghosszabb olyan vasútvonal, amelyet gyermekek üzemeltetnek.

Persze a felújítást és a renoválást nem nekik kell végezniük, azt az üzembentartó, a vasúttársaság végzi, akik pedig minket kértek meg kettő frissen  felújított vasúti kocsi visszaszállítására.

Ahogy sok más vasúti szerelvényt, úgy a Gyermekvasút kocsijait is a szolnoki járműjavítóban szerelik.

Mi is ide vonultunk fel kettő darab egyszer széthúzható szerelvénnyel, hogy felrakodjuk a vagonokat. Ezeket a rámpával felszerelt pótkocsikat leginkább magasabb gépek szállítása során szoktuk bevetni, ezért most is őket alkalmaztuk.

Ebben a felújítási körben kettő vasúti pótkocsi készült el, őket kellett visszaszállítanunk Szolnokról Budapestre, a II. kerületbe. Ez már nem az első utunk volt ez ezen a szakaszon, rendszeresen szállítunk a vasúttársaságnak, és a Gyermekvasút kocsijai sem első alkalommal kerülnek a járműveinkre.

A vasúti kocsik szállítására rendelkezünk sínnel beépített szerelvénnyel is.

Ebben az esetben azonban azért nem rájuk volt szükség, mert a vagonok a futómű, forgóváz nélkül kerültek át a Szolnokra a javítóba, így visszafelé is csak a kocsiszekrényeket vittük, amelyeknek tökéletesen megfelelt a hagyományos plató is.

A felrakodás után el is indultak a járműveink, hogy visszavigyék a gyermek vasutasoknak a vagonokat, immár felújítva. A helyszínen a forgóvázak már készen várták a kocsikat, amelyekre közvetlenül a pótkocsiról emelték rá őket a vasúttársaság darujai.

Ez a vagonszállítás rutinmunkának számított ugyan, de a Gyermekvasút szerelvényeit vinni mindig jó munka, mert tudjuk, hogy a kis vasutasoknak milyen öröme telik benne.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK