Elég változatos a gépszállítási portfóliónk, gyakorlatilag minden betakarítási művelethez vittünk már eszközöket. A kombájnok, talajművelő eszközök mellett néha más jellegű gépeket is viszünk, mint például az utak doktorának nevezett aszfaltmarót. Persze azért továbbra is a gabonabetakarítás során használt eszközök a leggyakoribb szállítmányaink a gépek közül. A gépszállításnak a változatos betakarítási időszakok miatt már szinte nincs is szezonja, illetve nem mindig a termőterületek között visszük az egyik munkától a másikig a járműveket, néha friss beszerzéseket is leszállítunk. Ezek pedig bármikor lehetnek, így az év bármely szakaszában láthatóak a vontatóink egy-egy gigantikus mezőgazdasági járművel.

Gépszállítás betakarításhoz

Elég változatos a gépszállítási portfóliónk, gyakorlatilag minden betakarítási művelethez vittünk már eszközöket.

A kombájnok, talajművelő eszközök mellett néha más jellegű gépeket is viszünk, mint például az utak doktorának nevezett aszfaltmarót.

Persze azért továbbra is a gabonabetakarítás során használt eszközök a leggyakoribb szállítmányaink a gépek közül.  

A gépszállításnak a változatos betakarítási időszakok miatt már szinte nincs is szezonja, illetve nem mindig a termőterületek között visszük az egyik munkától a másikig a járműveket, néha friss beszerzéseket is leszállítunk.

Ezek pedig bármikor lehetnek, így az év bármely szakaszában láthatóak a vontatóink egy-egy gigantikus mezőgazdasági járművel.

A mostani megrendelőnkkel 15 éves üzleti és baráti kapcsolatot ápolunk, ezért amikor a zöldség- és gyümölcs nagykereskedéssel foglalkozó partnerünk Németországból egy burgonya kiszedő gépet vásárolt rögtön ránk gondolt a szállításban is.

A hatalmas jármű egy német gyártású, Grimme típusú multitfunkciós eszköz, ami a nyár végi burgonya betakarítson kívül számos más zöldség ipari kiszedésében is tud segítséget nyújtani a gazdáknak: répa, zeller és cékla betakarításra is alkalmas.

Az üresen kilenc tonnás gép 11,3 méter hosszúságával és 3,3 méteres szélességével is már túlméretes lett volna, de a közel négy méteres magassága már mélybölcsős szerelvényt is indokolta. Az ilyen 30-40 cm-en futó pótkocsival is 4,4 méter magas és 26 méter hosszú lett a szerelvény. A felpakolás a kereken guruló gépek esetében kicsi talán egyszerűbb az ilyen pótokra, mert a hátsó elemek rámpává alakíthatóak, így daruzás nélkül is megoldható a rakomány felrakása.

A gépért a németországi Orhdorfba kellett mennünk, amely nem messze van Berlintől. Az ilyen hosszú fuvarokkal sok a szervezési feladat, hiszen először kell találni egy olyan járművet, amely a közelben végez, el kell intézni a túlméretes engedélyeket és a kíséretet is több országon keresztül.

A hatalmas eszköz több, mint 1000 kilométert utazott, hogy megérkezzen az új tulajdonosához Ócsára, aki már nagyon várta, hogy bevethesse a földjein a gyors betakarításra képes gépet.

A lassú járművek és mezőgazdasági eszközök ilyen hosszú úton történő szállítása mindig időigényes és komplex feladat, de szerencsére mind a tapasztalatunk, mind az eszközparkunk megvan ahhoz, hogy azt mondjuk: ez már rutinmunka.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK