Az alapos tervezésre nem csak az úton van szükség, hanem a lerakóhelyet is érdemes feltérképezni, ha nem akarunk megoldhatatlan helyzetekbe keveredni a szállítás során. Szerencsére fuvarszervezőink a szállítás egyeztetés során alaposan kikérdezik az ügyfeleket, és a tapasztalt partnerek szoktak is figyelmeztetni minket, ha a fel vagy lerakodás során várható valamilyen nehézség, hogy arra fel tudjuk készülni.

Épp csak elfértünk Pozsonyivánkán

Az alapos tervezésre nem csak az úton van szükség, hanem a lerakóhelyet is érdemes feltérképezni, ha nem akarunk megoldhatatlan helyzetekbe keveredni a szállítás során.

Szerencsére fuvarszervezőink a szállítás egyeztetés során alaposan kikérdezik az ügyfeleket, és a tapasztalt partnerek szoktak is figyelmeztetni minket, ha a fel vagy lerakodás során várható valamilyen nehézség, hogy arra fel tudjuk készülni.

A legutóbbi tetőszerkezet szállítás során is szükség volt az előrelátásra. Maga a fuvar nem volt szokatlan, hiszen a fa gerendákat gyártó ügyfelünknek évek óta szállítunk különböző mérethosszú rakományokat a környező országokba.

Az osztrák felrakodás így teljesen zökkenőmentesen telt, hiszen itt kifejezetten kétszer széthúzható szerelvénnyel készültünk az extra hosszú tetőszerkezeti gerendákra. Végül az ausztriai Hermagorban egy 27 méter hosszú 2,5 méter széles és 4 méter magas szerelvény várta, hogy elindulhasson Pozsonyivánka polgármesteri hivatala felé, hogy a tetőfelújításhoz szükséges anyagokat leszállítsa.

Maga az út a gondos tervezésnek, a kísérőinknek és az engedélyek beszerzésének köszönhetően problémamentes volt Karintián, Stájerországon és Alsó-Ausztrián keresztül, de tudtuk, hogy a lerakodóhely lesz egy kicsit nehezebb ügy.

27 méteres szerelvényekkel elég nehéz fordulni. Pozsonyivánka polgármesteri hivatalának bejárata (legalábbis az a bejárata ahová nekünk be kellett állnunk a lerakodáshoz) pedig igen szűkös helyet biztosított csak a manőverezéshez.

Ahhoz, hogy be tudjunk állni az udvarra kicsit több helyre volt szükségünk, mint amit az aktív forgalom megengedett volna, ezért a szállítás időtartamára kénytelenek voltunk lezáratni a polgármesteri hivatal előtti főteret.

Ezzel bizonyára némi kellemetlenséget okoztunk néhány helyi autósnak, de az alapos tervezés azt is jelentette, hogy erről már előtte lehetett tájékoztatni a közösséget. A pontos szállítás pedig azt, hogy a lehető legrövidebb időszakban kell csak feltartanunk a forgalmat, kiszámíthatóvá tette a forgalomkorlátozást.

A fenti fuvar is mutatta, hogy mennyire fontos tisztában lenni a szállítmány méreteivel, a szerelvény mobilitásával és hogy miért fontos a pontosság és persze a sofőr nagy tapasztalata a szállításban.

A túlméretes szállítás néha valóban okoz kisebb fennakadásokat, de az alapos tervezés és a precíz munka tudja ezeket a kellemetlenségeket mérsékelni a lakosság számára.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK