Egy kezünkön biztosan nem, de talán több kézen se tudnánk leszámolni azt, hogy hány csarnok felépítéséhez hordtunk már acélbeton tetőszerkezeti gerendákat. Igazából már azt is bajos lenne összeszámolni, hogy az együttműködésünk 10 éve alatt az egyik műanyag feldolgozó ügyfelünknek mennyi csarnok felépítményét hordtuk már le építkezéseihez.

Új ipari csarnok épül Nyíregyházán

Egy kezünkön biztosan nem, de talán több kézen se tudnánk leszámolni azt, hogy hány csarnok felépítéséhez hordtunk már acélbeton tetőszerkezeti gerendákat.

Igazából már azt is bajos lenne összeszámolni, hogy az együttműködésünk 10 éve alatt az egyik műanyag feldolgozó ügyfelünknek mennyi csarnok felépítményét hordtuk már le építkezéseihez.

Az biztos, hogy nem ez az első ilyen közös projektünk, és a fejlődési ütemüket tekintve biztosan nem is az utolsó beruházás, amelyben szállítmányozó partnerként a segítségükre vagyunk.

Ebben a konkrét esetben Szolnok és Nyíregyháza útvonalon kötötte le 3 kétszer széthúzható szerelvényünket 2 hétig egy építkezés, eddig tartott ugyanis, amíg az összesen 90 db gerendát a helyszínre szállítottuk.

Könnyebbséget jelentett, hogy a szerelvényekre nem egy, de három elem is felfért, így egy fordulóval 9 gerenda jutott el a csarnok építési területére.

A kétszer széthúzható szerelvények maximum 40 méteres rakomány hosszal birkóznak meg, de itt „csak” 24 méteres gerendákat kellett szállítani. Mivel 3 autó egyszerre ment, ezért a konvoj hossza viszont nagyjából 100 méter körül volt, ami azt jelentette, hogy a Szolnok és Nyíregyháza között közlekedők abban az időben nagy eséllyel belefutottak egy fektetett Big Ben méretű kamionsorba.

Az összesen 10 forduló alatt leszállítottuk a csarnok építéséhez szükséges elemeket, amelyhez külön engedélyre sem volt szükség, mert a belföldi szállításokra megfelelő az éves túlméretes engedélyünk.

A 10 kört egy kéthetes időtartam alatt tudtuk teljesíteni, ami megfelelt annak az ütemnek, ahogyan a lerakodott tetőszerkezeti elemeket a helyükre tudták emelni, így nagyon jó lendületben telt a munka.

Az ilyen építkezésekre szállított elemek mindennaposok ugyan a túlméretes szakmában, de aki ezen a területen dolgozik, az tudja, hogy 24 méteres rakománnyal közlekedni több, mint 200 km-en keresztül sosem rizikó nélküli. Ezért ezt is, mint minden munkát maximális odafigyeléssel, precizitással és pontossággal végeztük.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK