Mostanában nagy divatja van a mobilházaknak, mivel egyszerű, gyors és olcsó alternatívája a nyaralóknak, hétvégi házaknak, őrbódéknak vagy akár egy lakóháznak is. A mobilházak telepítéséhez kevesebb földmunka és előkészület kell, mint egy épített háznak, és ráadásul mozgatható, költöztethető és modulárisan bővíthető. A mobilházak elterjedése az építési, költöztetési szokásokat is megváltoztatta, mert nyilván, ha a teljes házadat akarod magaddal vinni, amikor költözöl, ahhoz nem elegendő egy költöztető céget hívni.

Újabb mobilház szállítás

Mostanában nagy divatja van a mobilházaknak, mivel egyszerű, gyors és olcsó alternatívája a nyaralóknak, hétvégi házaknak, őrbódéknak vagy akár egy lakóháznak is.

A mobilházak telepítéséhez kevesebb földmunka és előkészület kell, mint egy épített háznak, és ráadásul mozgatható, költöztethető és modulárisan bővíthető.

A mobilházak elterjedése az építési, költöztetési szokásokat is megváltoztatta, mert nyilván, ha a teljes házadat akarod magaddal vinni, amikor költözöl, ahhoz nem elegendő egy költöztető céget hívni.

Úgyhogy egy új szolgáltatási terület van kialakulóban a túlméretes szállításon belül, a mobilház szállítás és telepítés. Nekünk is egyre gyakrabban érkezik megkeresésünk emiatt, gyakran magánemberektől, akik a nyaralójuk, hétvégi házuk, irodájuk vagy a telephelyükre szánt mobilházuk helyszínre szállításában kérik a segítségünket.

Mi már a folyamat végén kapcsolódunk csak be, amikor a ház a vevő igényeinek megfelelően kialakításra és gyakran berendezésre is kerül. Így az elszállított ház kulcsrakész, azonnal költözhető és felszerelt abban a pillanatban, ha lerakjuk azt.

Nemrégen már beszámoltunk egy költözésről, most pedig egy újonnan elkészült mobilház Magyarországra szállításában vállaltunk szerepet.

A táv maga nem volt hosszú, hiszen gyakorlatilag a határ egyik feléről, Nagyváradról kellett áthozni a házat a határ másik felére, Biharkeresztesre. Kicsivel több, mint 20 km volt csak az utazás, ezért arra törekedtünk, hogy a lehető legegyszerűbben oldjuk meg a dolgot.

A ház szélességéből és hosszából nem tudtunk faragni, az adott volt, de a magasságából lecsíphettünk egy kicsit mélybölcsős kamionnal, hogy beleférjünk a 4 méteres korlátba.

A kihúzott szerelvény így végül 19,5 méter hosszúságú, 4 méter 10 centi széles és 3,7 méter magas lett. Az útvonal szerencsére nem volt hosszú, így még aznap meg is érkezett a szállítmány, ahol daruval rögtön a kocsiról a rendeltetési helyére emelték.

Hogy valóban ez lesz-e a fix helye, az nem biztos, de pont ez a szépsége a mobilházaknak, hogy bármikor, amikor a szükség úgy rendeli vihetjük magunkkal.

Már persze, ha van egy túlméretes szerelvényünk hozzá. Ha nincs, akkor minket kell hívni, mert nálunk mindig akad.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK