A túlméretes szállítmányozás során gyakorta előfordul, hogy rácsodálkozunk egy-egy rakományra: ez valóban ilyen nagy? Sokszor bizonyára eszünkbe sem jut laikusként, hogy egy épületben milyen ipari méretű berendezésekre van szükség azokból a gépekből, amiből nekünk is van otthon, csak kicsiben.

Óriás klímaberendezések mentek Ausztriába

A túlméretes szállítmányozás során gyakorta előfordul, hogy rácsodálkozunk egy-egy rakományra: ez valóban ilyen nagy?

Sokszor bizonyára eszünkbe sem jut laikusként, hogy egy épületben milyen ipari méretű berendezésekre van szükség azokból a gépekből, amiből nekünk is van otthon, csak kicsiben.

Egy nemrégiben megvalósult szállítás esetében éppen azokon az ipari klímaberendezéseken lepődtünk így meg, amelyeket egy osztrák kórház építéséhez vártak.

Ha nem lennénk ennyire hozzászokva az óriás méretű szállítmányokhoz akkor lehet, hogy meghökkenünk azon, ha felhívnak minket azzal, hogy nyolc darab lecserélő berendezést kell szállítani. Ezt akármilyen járművel lehetne szállítani, mi ne kellünk hozzá. Azonban ilyenkor már számítunk a csavarra, és meg is jött: a klímagépek egyenként 12,03 hosszúak, 2,90 szélesek és 3,05 magasak. Ehhez pedig bizony túlméretes szerelvényekre van szükség.

Szintén szállítmányozással foglalkozó partnerünktől kaptuk a munkát, és a rakodásra az ipari hőcserélőkkel foglalkozó nemzetközi cég tatai gyártóüzeménél kellett felvonulnunk a szállításra. Tudtuk, hogy a lerakodással együtt napi négy berendezés elfuvarozása a reális, ezért két napra ütemeztük a feladatot.

A szerelvények tekintetében két opciónk volt: normál nyitott felépítményű szerelvények és úgynevezett mega pótok, amik egyszer széthúzhatóak, de rendelkeznek platóval és alacsonyabb pótkocsi is, így a magasság miatt nem kell külön engedély. A szabad mega szerelvényeket normál pótkocsikkal egészítettük ki, amelyekhez a szélesség és magasság miatt szükség volt egyedi engedélyre is.

A klímák szerencsére nem voltak különleges alakúak, egy konténer formájával és méreteivel rendelkeztek, így semmi extra rögzítésre nem volt szükség a feldaruzott szállítmány esetében.

Mindkét nap a felrakodással indul Tatán, majd indultunk Ausztriába, ahol Oberwartban egy kórház építésénél volt a lerakodónk. A helyszínre érkezett klímaberendezések beépítését azonnal megkezdték, amíg mi fordultunk egyet és a második adag gigantikus légcserélőt is elhoztuk 200 km-rel messzebbről.

Szerencsére a klímák méretein túl semmilyen meglepetés nem ért minket a szállítás során, így ez a munka is 100%-os pontossággal és precizitással révbe ért.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK