Sokszor kapunk visszajelzéseket arról, hogy keveset írunk a normál szállítmányainkról, inkább csak a túlméreteseket emeljük ki. Nyilvánvalóan a túlméretes szállítmányok azok, amik inkább kiemelkedőek, általában nem csak méretben, de hűha-faktorban is, vagyis gyakran meglepő rakományokat találunk a szerelvényeinken.

Fát vittünk nem fából készült irodaházakhoz

Sokszor kapunk visszajelzéseket arról, hogy keveset írunk a normál szállítmányainkról, inkább csak a túlméreteseket emeljük ki.

Nyilvánvalóan a túlméretes szállítmányok azok, amik inkább kiemelkedőek, általában nem csak méretben, de hűha-faktorban is, vagyis gyakran meglepő rakományokat találunk a szerelvényeinken.

A normál szállítmányok a mindennapok részét képezik, de így is néha akadnak olyan új dolgok, amiket ezekkel a fuvarokkal együtt tanulunk meg.

Ilyen például az is, hogy a 2022-es irodatrendek egyre több fa felületet tartalmaznak, még a hatalmas irodaházakat is úgy építik, hogy „kint is vagyok, bent is vagyok” érzése legyen az ott dolgozóknak.

A felrakodáskor még nem tudtuk, hogy ilyen új információk birtokába jutunk. A fuvar a szokványos módon indult partnerünknél, egy faanyagokat készítő gyárüzemben Sachsenburgban. Az előre raklapozott és fóliázott faanyag nem tűnt különösnek, igazi rutinfeladatnak számított.

Az út sem tartogatott különösebb meglepetéseket, ha csak azt nem, hogy 1200 km-es út várt ránk a rakománnyal.

Nanterre, a lerakodónk, Párizs egyik elővárosa, ami az égbe nyúló irodaházairól ismert. A francia főváros híres irodanegyede, a La Défence is részben ehhez az elővároshoz tartozik. Különös is volt, hogy ebbe a fém-, üveg- és betondzsungelbe hozunk ennyi természetes anyagot.

Az építkezésen azonban már világossá vált, hogy a városnegyed csillogó épületei titkokat rejtenek, hiszen a frissen épülő irodaház belső tereinek felületei mind fával burkoltak voltak. És nem csak ezen az építkezésen, a lerakónkon, láttunk a modern és tradicionális anyagokat ötvöző épületeket, de a környéken több helyen is kikandikáltak a fa részletek.

A megbízónk nem csak fa gerendákat, de fa paneleket is gyárt, amelyek a belső felületeket fogják adni az épületekben, így adva meg a természetközeli élményt a nagyvárosban dolgozóknak.

A szállítás ugyan nem tartogatott a mindennapi rutinunktól eltérő különlegességeket, de az is öröm, hogy a munkánk során számos érdekességet, újdonságot tapasztalunk a rakományokból és a lerakókon.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK