Szokott jönni hozzánk olyan kérdés, hogy tudjuk-e mindig, hogy mit szállítunk? Nos, nem. Néha persze teljesen egyértelmű, hiszen a legtöbbször a túlméretes szállítmányaink gépek vagy építőanyagok, gerendák építkezésekhez, ezeket már ismerjük. De vannak olyan esetek, amikor a lerakónál jön a felismerés, hogy mihez is szállítottunk. A partnerünk, akiknek évek óta szállítunk acélt mindenféle építkezéshez Kápolnásnyékra hívott minket felrakodni két kamiont 14 méter hosszú acélháló csövekkel. Ebből még nem gondoltunk semmi extrára, sok építéshez van szükség ilyen típusú elemekre.

Szélturbinákhoz vittünk anyagot

Szokott jönni hozzánk olyan kérdés, hogy tudjuk-e mindig, hogy mit szállítunk? Nos, nem.

Néha persze teljesen egyértelmű, hiszen a legtöbbször a túlméretes szállítmányaink gépek vagy építőanyagok, gerendák építkezésekhez, ezeket már ismerjük. De vannak olyan esetek, amikor a lerakónál jön a felismerés, hogy mihez is szállítottunk.

A partnerünk, akiknek évek óta szállítunk acélt mindenféle építkezéshez Kápolnásnyékra hívott minket felrakodni két kamiont 14 méter hosszú acélháló csövekkel. Ebből még nem gondoltunk semmi extrára, sok építéshez van szükség ilyen típusú elemekre.

Az acélháló csövek hossza miatt speciális, egyszer széthúzható szerelvényeket kellett felvonultatnunk, amibe egyszer bele is kellett húzni. Egy kamion 21-22 méretre készített acélcsövet tudott szállítani, amik szerencsésen belefértek abba a kategóriába, amihez még nem kell kíséret.  

Sajnos itt némi várakozással indult az utunk, mert a pénteken előrakodott rakományt csak a következő héten délután vették át. Akkor még nem tudtuk, de ez a tendencia a várakozással az egész munka során folytatódott.

El is indultunk az úticélunk irányába Velencei tótól, két sofőrrel, akik egy kicsit aggódtak amiatt, hogy nem kaptunk pontos lokációt a lerakodásra. Azt tudtuk, hogy a szlovák-osztrák határon lévő Dürnkrutba kell mennünk, de a leírás alapján úgy tűnt, hogy a lerakó egy mező közepén volt.

Ez nem is állt távol a valóságtól. A két sofőrünk összedolgozott, hogy közösen kiderítsék, pontosan hol is várják már a rakományt. Addigra már teljesen biztosak voltak benne, hogy a szállított elemekkel egy új szélturbina fog épülni, ugyanis egy szélfarm közvetlen közelében találták magukat a koordináták alapján.

Sikerült a lerakót is hamar megtalálni, és ahogy gondolták valóban egy mező közepén volt, ahol egy új turbina telepítését kezdték meg. A várakozás itt folytatódott, mert daruval nem készültek a kirakodáshoz.

A sok tétlenség általában jobban megviseli a sofőröket, mind a pörgés, a két kollégánk is arról számolt be, hogy jobban szeretik, ha mindenki a fuvarban úgy szervezi az időket, mint mi szoktuk.

Végül természetesen sikerrel zárult a feladat, és annak is örültünk, hogy annak ellenére, hogy sokat kellett várakozni ismét egy újabb építkezési területet ismertünk meg a munkánk által.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK