Szokott jönni hozzánk olyan kérdés, hogy tudjuk-e mindig, hogy mit szállítunk? Nos, nem. Néha persze teljesen egyértelmű, hiszen a legtöbbször a túlméretes szállítmányaink gépek vagy építőanyagok, gerendák építkezésekhez, ezeket már ismerjük. De vannak olyan esetek, amikor a lerakónál jön a felismerés, hogy mihez is szállítottunk. A partnerünk, akiknek évek óta szállítunk acélt mindenféle építkezéshez Kápolnásnyékra hívott minket felrakodni két kamiont 14 méter hosszú acélháló csövekkel. Ebből még nem gondoltunk semmi extrára, sok építéshez van szükség ilyen típusú elemekre.

Az építkezés jövőjét jelentő anyagot szállítottunk

Tudjátok, hogy mi az a fabeton? Egy olyan természetes építőanyag, amelynek előállításához puhafa faforgács és a fafeldolgozásból maradt fa szükséges, amit természetes anyagokkal: cementtel, vízzel és ásványokkal kevernek. Ilyen elemeket szállítottunk nemrégiben.

Az előremutató és környezetbarát gyártási technológiával készült fabeton elemek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos zsalutéglák, falmodulok és szigetelő lapok, csak nagyobb lélegzőképességet biztosítanak a házaknak.

A környezetszennyezést minimalizáló, különösen a levegő- és vízminőség megőrzésére ügyelő technológiával készült házaknak kiváló lesz a lég-és pára-áteresztő képessége, ugyanakkor tűzállóak és földrengésbiztosak is.

Egy németországi cég, akik missziójuknak tartják, hogy klímapozitív házakat építsenek ezt a technológiát tervezte a legújabb projektjéhez. Partnerünk, akiknek ez az első szállításunk, pedig Ausztriában gyártja ezeket a fabeton elemeket. Minket bíztak meg vele, hogy juttassuk el az építkezéshez szükséges adag fabetont Ramingsteinből egy festői kis városkából, Bad Kreuznach-ba, Németországba.

A több, mint 700 km-es út a felrakodással indult, ami egy kicsit már különlegessé tette a szállítmányt, hiszen nem tudtuk mind a két oldalon fent hagyni a plató oldalfalát, mert a rakomány enyhén kilógott. Igaz, csak néhány centit volt féloldalas a szerelvény, de ez máris azt jelentette, hogy speciális szállítmányról van szó, amihez kellett osztrák és német engedély is.

Hosszra és magasságra sem voltunk túlméretesek, de ez a kis eltérés is számít, így a szabályokat betartva kezdtük meg a hosszú utunkat Németországba, az építkezésre.

Szerencsére itt rendben fogadtak minket, így hamar meg is történt a lerakodás, éppen hogy csak alkalmunk volt megfigyelni ezt az irigylésre méltó építkezési technológiát, ami a cég honlapja szerint fenntartható, innovatív és a házak új generációját jelenti.

Mivel új partnerünk elégetett volt a munkák pontosságával és minőségével is, ezért bízunk benne, hogy még sok alkalommal láthatunk ilyen 4.0-ás építkezéseket és valóban a fenntarthatóbb építés irányába megyünk.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK