Szokott jönni hozzánk olyan kérdés, hogy tudjuk-e mindig, hogy mit szállítunk? Nos, nem. Néha persze teljesen egyértelmű, hiszen a legtöbbször a túlméretes szállítmányaink gépek vagy építőanyagok, gerendák építkezésekhez, ezeket már ismerjük. De vannak olyan esetek, amikor a lerakónál jön a felismerés, hogy mihez is szállítottunk. A partnerünk, akiknek évek óta szállítunk acélt mindenféle építkezéshez Kápolnásnyékra hívott minket felrakodni két kamiont 14 méter hosszú acélháló csövekkel. Ebből még nem gondoltunk semmi extrára, sok építéshez van szükség ilyen típusú elemekre.

Új videó: Gigantikus hídelem-szállítás

Ismét egy hatalmas elem kerül a pótkocsinkra, amelynek szállítását nagyon sok előkészület előzte meg.

Mivel ez alapján előre látszott, hogy ez egy rendkívül látványos szállítás lesz, drónokkal, kamerákkal is készültünk, hogy megörökítsük ezt a pillanatot. A beszámoló elolvasása után nézzétek meg a videót is, ami bemutatja a szállítás legelképesztőbb pillanatait.

Partnerünk egyik szakterülete a hidakhoz készülő szerkezetek gyártása, előkészítése. Ével óta jó partneri viszonyt ápolunk, és az együttműködésünk keretében már számos szerkezet került járműveinkre tőlük.

Most egy minden eddiginél nagyobb készre gyártott elem helyszínre szállításában kérték a segítségünket, mivel tudták, hogy hasonló kaliberű fuvarokban nagy tapasztalatunk van.

A rakomány kivételesen nagynak ígérkezett. A hídhoz készült elem teljes egészében a dunavecsei gyárban készült, egy 27 méter hosszú egybefüggő darab. Hosszúságában nem számított rekordernek, azonban az 5,7 méteres szélességével már volt dolgunk bőven. Elsősorban biztosítanunk kellett számára egy megfelelő járművet. Persze ez nem okozott nehézséget, egy kétszer széthúzható, 4+4 tengelyes szerelvényt választottunk hozzá a járműparkunkból.

A felrakodás és rögzítés után azért lemértük a kocsit, végül a rakománnyal együtt 34 méter hosszú, 5,7 méter széles és 4 m magas szerelvényt kaptunk, ami 82 tonnát nyomott.

A videóban is látszik, hogy már a telephelyről való kifordulás sem egy egyszerű mozdulat egy ilyen méretű szállítmány esetében, ezért talán nem is meglepő, hogy még a tervezés során szükség volt egy komplett útvonalbejárásra, hogy meggyőződjünk róla, mindenhol el fogunk férni a szállítás során, és nem lesz fennakadás. Ebben az esetben a fennakadás lehetőségét szó szoros értelemben kellett vizsgálni, hiszen például egy autópálya lehajtó esetében nem garantált, hogy a korlátok között van ilyen széles út.

Mivel az előzetes bejárás bíztató volt, ezért nem aggódtunk a szállítás miatt, amelyhez nem csak a szokásos szakkíséret csatlakozott, de még rendőri kíséretre is szükség volt.

A videóban is láthatjátok, hogy az autópálya gyakorlatilag teljes szélességét lefedte a szállítmány, aminek biztonságos fuvarozásához három sávot kellett elfoglalnunk. Ennek biztosításához vettük igénybe a rendőrautók segítségét.  

Voltak persze egy kicsit stresszes helyzetek, mint például, amikor a lehajtóknál egy sávra szűkült a pálya, de természetesen a bejárás biztosított minket arról, hogy ezek még tarthatóak, és nem teszünk kárt sem a szállítmányban, sem az autóban, sem a közterületekben, ha itt továbbhaladunk.

Az alapos előkészítés és az előzetes próbák meghozták az eredményüket: a sofőr kolléga jól tudta tartani az ütemtervet és a sebességet, így pontosan megérkezett a hatalmas híd alkatrész a helyszínre, ahol vasúti kocsira emelték, hogy az a végső helyszínre vigye.

Elégedettséggel zárult a feladat mindkét oldalon. A megrendelőnk nagyon boldog volt a fennakadásoktól mentes, precízen megszervezett és kivitelezett szállítás miatt. Mi pedig örültünk, hogy ismét egy nagy kihívást ugrottunk meg, és büszkék lehetünk a kollégákra a szervezésért és a szállításért!

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK