Úgy tűnik ebben a szezonban a tartályoké a főszerep, hiszen nem ez az első eset, hogy rövid időn belül sokadszorra is tartályszállításról számolunk be. Az érdekesség az, hogy ugyan minden esetben valamilyen tartályt vittünk, de kétszer sem volt ugyanaz a funkciója. Most is két merőben eltérő iparágban használják az általunk vitt tárolókat.

Egy tartály sok felhasználása

Úgy tűnik ebben a szezonban a tartályoké a főszerep, hiszen nem ez az első eset, hogy rövid időn belül sokadszorra is tartályszállításról számolunk be.

Úgy tűnik ebben a szezonban a tartályoké a főszerep, hiszen nem ez az első eset, hogy rövid időn belül sokadszorra is tartályszállításról számolunk be.

Az érdekesség az, hogy ugyan minden esetben valamilyen tartályt vittünk, de kétszer sem volt ugyanaz a funkciója. Most is két merőben eltérő iparágban használják az általunk vitt tárolókat.

Az egyik kiemelkedő munkánk a témában például három hónapon keresztül tartott, hiszen 10 db bortartály elfuvarozása volt a feladat Bulgáriából Szlovákiába.

A hatalmas munkában mind az öt egyszer széthúzható mega, alacsonyan futó pótkocsink részt vett. A 20 méterig széthúzható eszközt szinte teljesen kimaxoltuk, mert a tartályok a felrakodás után 19.50 méter hosszú, 3.16 széles és 4.34m magas szerelvényt eredményeztek.

A tartályok kivételesen hosszú utat tettek meg, majdnem 1300 kilométer választja el Dunamocs települést, ahol várták a tartályokat, és a Bulgáriai Haskovot, ahol összeállították őket. Nem is maga a kilométerek száma miatt volt hosszú az út, hanem az extra hosszú sorok miatt, amit a kollégáknak a bolgár-román határon fekvő Vidin/Calafat átkelőnél kellett végig várniuk. Volt olyan nap, hogy 24 óra alatt mindösszesen 20 km-t tudtak csak megtenni.

A másik fuvarunk ennél jóval rövidebb utat tett meg. Mindösszesen 144 km-re kellett szállítanunk azt a tartályt, amelyet  földalatti használatra, földgáztárolásra szántak.

Egy nagy gumiüzem rendelte a tartályt, amelynek előnye, hogy kisebb helyet foglal el, mint a föld felettiek, valamint észrevétlenül illeszthető a környezetbe és időjárás álló gázellátást biztosít.

Ez a tartály is hatalmas volt, így szintén az alacsony platós egyszer széthúzható szerelvényt vetettük be. Itt a végleges méretek így alakultak: 17.26m hosszú, 2.93m átmérőjű és 12 tonna.

Szerintünk még nem ért véget a tartályszállításokról szóló sorozatunk, bizonyára idén még hallhattok majd újabb felhasználási módokról is.

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK