Visszatértünk Alsó-Ausztriába, ahol most több gigantikus szélfarm projekt is épül. Megbízónk már évek óta velünk szállíttat, ezért amikor kiderült, hogy ismét speciális szerelvényekre van szükség az alapanyagok elszállításához természetesen minket kerestek meg.

Újabb szélfarmnak szállítottunk elemeket

Visszatértünk Alsó-Ausztriába, ahol most több gigantikus szélfarm projekt is épül. Megbízónk már évek óta velünk szállíttat, ezért amikor kiderült, hogy ismét speciális szerelvényekre van szükség az alapanyagok elszállításához természetesen minket kerestek meg.

A velencei tó környékén, Kápolnásnyéken kellett jelentkeznünk egy egyszer széthúzható szerelvénnyel, hogy felrakodjunk. A fuvarszervezőink már előzetesen egyeztettek, hiszen az engedélyek miatt mindenképpen tudnunk kellett, hogy milyen méretű rakományra számíthatunk.

A pontos dimenziókat nem tudhattuk előre, mert most nem egyenméretű tartóelemeket kellett vinni, mint a legutóbbi alkalommal, hanem változatos formájú és méretű betonacél huzalokat és hálókat.

Az alapanyagok már össze voltak fűzve és csoportosítva, amikor megérkeztünk a felrakóra, csak a darunak kellett egymásra halmoznia őket. Ez egy precíz folyamat volt, hiszen olyan rakományt kellett „építeni”, ami elég magas, egy járműre ráfér, ugyanakkor stabil és könnyen szét is tudjuk szedni majd a lerakodón. Végül is 18m hosszú és 2m magas halmot rakott a daru.

Persze a megbízónk embereinek már volt tapasztalata ezen a területen, szóval egy komolyan rögzített rakománnyal indultunk el a lerakóra.

Mint korábban is, most is volt bennünk egy kis aggodalom, hiszen már tudtuk, hogy a körülmények nem a legideálisabbak a helyszínen, és azt sem tudhatjuk, hogy ki és mi vár minket éppen Palterndorfban.

A szélturbinák egy mező közepén épülnek, ezt tudjuk a múltkori alkalomból. Az időjárás azonban most nem kedvezett annyira, mint legutóbb, így a murvás-földes utak nehezebben járhatóak lettek. Ezekkel a szerelvényekkel ilyen terepen nehezen tudunk biztonságosan haladni, de legalábbis nagy odafigyelést igényel.

Az is probléma, hogy nincs kihelyezett személyzet az építkezésen, így nem tudjuk, hogy pontosan mikor tud megvalósulni a lerakodás. Gyakorlatilag a munkások egyszer csak jöttek a semmiből daruval és leszedték várakozó kocsinkat.

A részünkről nálunk megvolt a pontos érkezés, és a félelmeinkkel ellentétben a lerakodásra sem kellett olyan sokat várni, így hamar utunkra indulhattunk.

A sofőrjeink a kicsit kaotikus lerakó ellenére élvezték a munkát. Amikor kérdeztük azt mondták: „Gyönyörű táj, és jó érzés a zöld energia fejlődése miatt. Jó érzés, hogy ehhez valamilyen módon én is hozzá tudtam járulni.”

KIK

VAGYUNK

Ferro-Sped 2000

Fuvarozó és Szállítmányozó Kft.

H-2371 Dabas, Szent János út 1.

tel: +36 (29) 564-098

e-mail: info@ferrosped.hu

fuvarozás ferro-sped kft.

BLOG

KATEGÓRIÁK

TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK